Относно температурата
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
- Damian01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
стрелката на температурата трябва да е точно по средата на 90 градуса - пише го в книжката на колата. възможно е при по-голямо натоварване на двигателя да премина средата като в този случай трябва да сработи перката. това казва производителя. всичко друго са свободни съчинения
. явно имаш проблем с термостата или таблото - или термостата ти отваря по-рано или уреда на таблото не отчита вярно. ако искаш, сваи си термостата и го провери в тенджера с термометър на колко градуса отваря, ако е наред, провери си таблото.

- toncheff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Термостат !
Не да ти отваря по-рано, той просто е "замръзнал" постоянно отворен и охлаждаща течност се върти през големия кръг, т.е. радиатора и така няма да загрее до нормалната температура, особено пък като си в движение и въздушната струя при тези температури сега навън охлажда сериозно....
И аз бях така. Смяна термостат. После всичко заспа, даже и мотора работи по друг начин.
Не да ти отваря по-рано, той просто е "замръзнал" постоянно отворен и охлаждаща течност се върти през големия кръг, т.е. радиатора и така няма да загрее до нормалната температура, особено пък като си в движение и въздушната струя при тези температури сега навън охлажда сериозно....
И аз бях така. Смяна термостат. После всичко заспа, даже и мотора работи по друг начин.
vasstop написа:И след смяната на термостат пак е така, много е студено.
При мен е същата работа, карам си спокойно, парно има, колата не харчи повече.
Случайно да караш на газ (пропан-бутан)?
И аз съм така. Парното е супер, разхода е нормален обаче извънградско градусите са на 70. В града си отива до 90 и на 95 включва първа степен, което значи че уреда си работи коректно. Докато стигне 70 градуса долния маркуч е студен, което означава че и термостата си е затворен и извода е че просто отваря на 70. Аз за сега нямам намерение да го пипам и това е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:И след смяната на термостат пак е така, много е студено.
При мен е същата работа, карам си спокойно, парно има, колата не харчи повече.
Случайно да караш на газ (пропан-бутан)?
Да на газ е карам повече.Незнам кво става обаче на бензин излиза баси и пушилката от аспуха и миреше на бензин едно такова

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”