Теч на масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Теч на масло

Мнениеот murder » Сря 28 ное 2007 19:12

Колеги за 1 месец три пъти сменихме семерингите на коляновия вал, един път на разпределителния, гарнитурата на капака и всички ремъци... Последно сменихме преди една седмица семерингата на коляновия вал и нямаше теч 3-4 дена. След това забелязах че прави на вечер по 3-4 капчици и с всеки ден се увеличава.. сега на вечер прави малка локвичка... От какво може да е вече не ми стига ума и само се ядосвам с тва масло :evil: :evil:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 28 ное 2007 19:17

пак семерингите.просто случваш на ментета а може и да не са ,може по кофти начин да ги слагате злобно с чука .гарнитура на картера.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Сря 28 ное 2007 19:23

Мисля че семерингите са хубави незнам.. 7лв е броя. Писна ми три пъти да ги сменям и пак да тече... не ги слагаме злобно.. слагат се по съвсем нормален начин.. при майстор. :? А гарнитурата на картера не е ли на главата... а и не тече някъде от картера ами някаде от горе от към разпределителния :shock

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 28 ное 2007 19:27

ако си сигурен че от към разпределителния вал сълзи то друго освен за семеринга не се сещам както и гарнитурата на главата.а това че ги сменя майстор не ти е гаранция че са сложени качествено.половината сервизаджий носят прозвището майстор просто така :wink:

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Сря 28 ное 2007 19:30

Този майстор поддържа всичките ни семейни коли... никав проблем с тях... само с моята кола... незнам кво става... мисля че семерингите и гарнитурата са хубави (Виктор Рейнц) :? :? :? а и гледах като ги слага :cry:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 28 ное 2007 19:35

марката нищо не ми говори пич.нека някой който знае за тях да каже хубави ли са...ама 7 кинта за твоята кола.на мен на 2ката семерингата на разпределителния вал ми беше 12 кинта.виж иди на канал погледни и по ръба на картера където е гарнитурата му как са нещата.забърши го смело запали колата и гледай дали няма да избие от някъде

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Сря 28 ное 2007 19:37

7лв е на коляновия. На разпределителния не се сещам :?

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Сря 28 ное 2007 20:45

Колега Виктора не са убави за семеринги - само за гарнитури на капака на клапаните........... / смени си семерингите с Еуринг - 3те требе от лево на матора да са еднакви. Каковци и др. не зимай брат - след 5000км. текват та требе пак нови. айде успех!

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Сря 28 ное 2007 21:02

golfarata написа:Колега Виктора не са убави за семеринги - само за гарнитури на капака на клапаните........... / смени си семерингите с Еуринг - 3те требе от лево на матора да са еднакви. Каковци и др. не зимай брат - след 5000км. текват та требе пак нови. айде успех!

Колега, не си ме разбрал правилно. Виктора е гарнитурата на капака, а марката на семерингите не я знам :?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 28 ное 2007 21:51

murder написа:Мисля че семерингите са хубави незнам.. 7лв е броя. Писна ми три пъти да ги сменям и пак да тече... не ги слагаме злобно.. слагат се по съвсем нормален начин.. при майстор. :? А гарнитурата на картера не е ли на главата... а и не тече някъде от картера ами някаде от горе от към разпределителния :shock
Колега murder,съжалявам ако те засегна , ама май изобщо всичко ти е мъгла.Като гледам , домашния майстор ще ти смени и основни и биелни лагери и де що има нещо по колата.Съвет : измий, по- добре само забърши старателно двигателя , запали и гледай внимателно откъде ще текне . Смяната на семеринг, когато вала върху който работи е наранен(вкопан,надран) , е напълно безмислена

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 28 ное 2007 21:53

Абе то...семерингите на коляновото валче,паразитното валче и разпределителното валче,поне при мен и при двг-тата 1.8 са еднакви и трите.
Аз ще препоръчам Кортеко и Елринг.

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Чет 29 ное 2007 8:13

Абе колега, и аз се присъединявам към преждеговоривщия. Каквито и да са семерингите няма как за 3 дни да дадат фира. Щом тече явно някои от валовете е надран, подбит и т.н. и прецаква семеринга. Изчисти и гледай откъде тече, за да знаеш точно и да можем да мислим от какво може да е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”