Въпросче за Голф 3 1.8АВС
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Въпросче за Голф 3 1.8АВС
Ами предистрията е такава че го имам от 5-6 месеца а така и не му бях пробвах възможностите и реших че е крайно време. Излязох аз на магистралата и газ колкото силичка има кочината 180-200 при 5200-5600 оборота и така за около 20 минути. Изведнъж обаче ми изпиуква и гледам лампичката за маслото(Мобил 10х40) светна и изгасна , казах си че съм я поозорил и най-вероятно вискозитета на маслото са е попроменило , спрях си , угасих двигателя 20мин почивка и продължих нормално да си карам с около 100-на. Оттогава минах към 200км обаче ми направи впечетление , че 5-6пъти леко са позамисли при набиране на 1600-2200 оборота на 2-ра и 3та а досега не го беше правила преди. Нямам никакви други оплаквания мотора работи равномерно , набира си , нивото на маслото е ОК , няма течове абе нямам оплакване само това замисляне което се проявява рядко но е изнервящо. Има ли нещо общо този проблем с това , че колата беше карана продължително време на високи обороти и евентуално какъв ще е проблема за да го отстраня. Благодаря на всички 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- milenkrastew
- Автомобил:
- Двигател:
когато го зориш - виж MFA какви данни ти дава за температура на маслото - ако е скапано -вдига доста 110 и нагоре на мене ми изпищя около 122 градуса на маслото - явно не е свясно и не държи на тежък режим на каране= ново или полека да се кара
за ,,замислянето ,, - да попитам сменени ли са горивен филтър и т.н.
за ,,замислянето ,, - да попитам сменени ли са горивен филтър и т.н.
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Бензинов и въздушен филтър са сменяни преди 2000км , бензинова помпа преди около 10000км , маслото и масления филтър преди 5500км. След като колегата спомена за бензина , се сетих че след това заредих до горе около 43л 95Н. Преди около 2-3 часа един познат я покара и каза , че най-вероятно е некачествен бензин въпреки че заредих от известна верига. Сега се чудя да заредя 20-на литра 100октана или да го поизразходя и да зареждам на друго място вече , казаха ми че имало и добавки ама не ми се рискува.
doбре де,аз с моя проблем да не се окаже че е от скапания бензин????След диагностиката,майсторчето ми каза,да покарам само на бензин поне 500 км. на бензин и аз си слушам.Направих около 350 км. само на бензин,заредих в ОМВ и веднага почна проблема??? ама само като заредих и след 10 км. увиснах на едно кръстовище.След втората диагностика ми каза,че най вероятно е от лошо гориво,защото параметрите на компа ми бяха на 6.Е може ли да е от това?После заредих с един друг,ама все още ми се мандахерца от стария и чат пат прави проблема,ама намалява.
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
Като я взех беше пълен резервоара с немски някакъв бензин и се държеше добре за стара кола. Тука карах с 95 на ОМВ и почна да пали по-трудно (лятото
), зимата - с много зор сутрин или на първи старт, това "замисляне" се появи също. Почна да се оправя откакто всех да слагам 100 на ОМВто... тък и вървежа чувствително се подобри. 

- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм видял някъде да съм написал , или някой от колегите , че толерираме каране на такива скорости. Най-малкото е безразсъдно шофиране на 15 годишна от класа на Голфа да се кара с по над 140 поне според мен , но в крайна сметка човек трябва да познава възможностите на колата си. Освен че отнема животи , бързата скорост понякога и спасява. Всички искаме да пристигнем живи и здрави закъдето сме тръгнали , но идиота на пътя дори и с ниска скорост пак е опасен. МИР по пътищата колеги 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Въпросче за Голф 3 1.8АВС
LUDsAUDI написа:Ами предистрията е такава че го имам от 5-6 месеца а така и не му бях пробвах възможностите и реших че е крайно време. Излязох аз на магистралата и газ колкото силичка има кочината 180-200 при 5200-5600 оборота и така за около 20 минути. Изведнъж обаче ми изпиуква и гледам лампичката за маслото(Мобил 10х40) светна и изгасна , казах си че съм я поозорил и най-вероятно вискозитета на маслото са е попроменило , спрях си , угасих двигателя 20мин почивка и продължих нормално да си карам с около 100-на. Оттогава минах към 200км обаче ми направи впечетление , че 5-6пъти леко са позамисли при набиране на 1600-2200 оборота на 2-ра и 3та а досега не го беше правила преди. Нямам никакви други оплаквания мотора работи равномерно , набира си , нивото на маслото е ОК , няма течове абе нямам оплакване само това замисляне което се проявява рядко но е изнервящо. Има ли нещо общо този проблем с това , че колата беше карана продължително време на високи обороти и евентуално какъв ще е проблема за да го отстраня. Благодаря на всички
Хайде и ти.....прочети за с търсачката системата за ранно предупреждение за налягането на маслото и ще си отговориш сам.....и за да си спокоен си измери налягането на маслото.....а за да си още по спокоен и да живееш малко по-дълго не карай 1.8 Голф с повече от 150......и то не като поддържаща скорост...Моля хазартните бързаци да не ме псуват!!!!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Въпросче за Голф 3 1.8АВС
joker написа: за да си спокоен си измери налягането на маслото.....а за да си още по спокоен и да живееш малко по-дълго не карай 1.8 Голф с повече от 150......и то не като поддържаща скорост...Моля хазартните бързаци да не ме псуват!!!!
Ха

Смотаната 155 ца с резерни свещи през жегите август месец , като я понастъпя леко 220-225 не вдига темепратура повече от 95 градуса на охл течност и на маслото повече от 95-100 градуса. Няма алармени индикации за ниско налягане и висока температура./ има си индикатори и лампи, но няма индикация за претоварване . Има си и маслен радиатор за охлаждане.
Орелчо с мотор 1,3 CDTI набримчен с 150- 155 км през лятото пак не вдига аварийни температури.
На Голчовците не са в ред или датчик -индикатор или водните помпи ги няма / изронени перки , изхабени/, затлачен радиатор или нагъчкан с прах.
- evgbg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз моя също много го тормозя. По магистралата карам със около 140 - 150. Това лято минах магистралата с 180 - 190, дори стигаше до 200 по равно и надолнище. Много гори
да отбележа. После се оказа, че трябваше да доливам масло, около 150 - 200 гр. А до колкото слушам и чета явно подщи всички 1,8 АБС имат проблем с това замисляне. Незнам дали е от бензина но има случаи (повече се наблюдава когато е мокро и влажно) върви много т.е. ускорява много по-добре от нормалното. Аз лично несъм чул до сега някой да знае със сигурност от какво е. Чистил съм дюза, дроселова клапа... абе всички части и пак така. По някога се оправя от самосебе си незнам?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”