Колеги не мога да разбера защо като е студена колата оборотомерът показва че работи на 500 оборота, а като загрее си застава както си е на 750.
До сега не ми беше показввал такова нещо. Няма промяна в работата на двигателя, просто отчитането не е както трябва.
Става въпрос за Голф 3 1.8 моно ABS двигател.
Оборотомерът ми се шегува
- hosetovw
- Автомобил: VW MK5 GTI DSG
- Двигател: 2.0 TFSI BWA
- Контакти:
Re: Оборотомерът ми се шегува
manuil_85 написа:Колеги не мога да разбера защо като е студена колата оборотомерът показва че работи на 500 оборота, а като загрее си застава както си е на 750.
До сега не ми беше показввал такова нещо. Няма промяна в работата на двигателя, просто отчитането не е както трябва.
До преди месец карах точно такава кола (няма толкова икономичен 1.8 двг) и ще ти кажа, че и тези 750 не са нормални !!! До колкото си спомням трябва да са 800 и даже малко и от горе.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Manuil, данни за оборотите постъпват от компа, а не от алтернатора , разглоби корите под чистачките - там е компютъра. Напръскай конектора му с контакт- спрей, като няколко пъти го вадиш - вкарваш , накрая огледай уплътнението, при нужда мално силикон.Използвай процедурата за почистване на отсека , има доста мизерия там.Ако това не помогне - имаш проблем с табло или окабеляване.Успех
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Оборотомерът ми се шегува
от студа е .моя стария голф беше така .показваше квото си поиска.но след 2-3 мин се оправяше.само зимата го прави.явно някоя споика или кондензатор , не знам .от тия неща не разбирамmanuil_85 написа:Колеги не мога да разбера защо като е студена колата оборотомерът показва че работи на 500 оборота, а като загрее си застава както си е на 750.
- manuil_85
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами ще погледна компютъра, но ще е по-натам, че сега е много студено и тези пластмаси се чупят много лесно.
Благодаря за съвета.
Относно икономията наистина е много икономичен двигателя.
Доволен съм като цяло.
Единствено не ми харесва това, че тези коли си ги купуват нови хората и ги карат като за последно, а след това ние им се радваме
.
Благодаря за съвета.
Относно икономията наистина е много икономичен двигателя.
Доволен съм като цяло.
Единствено не ми харесва това, че тези коли си ги купуват нови хората и ги карат като за последно, а след това ние им се радваме

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”