Оборотомерът ми се шегува

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
manuil_85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Оборотомерът ми се шегува

Мнениеот manuil_85 » Пет 30 ное 2007 19:57

Колеги не мога да разбера защо като е студена колата оборотомерът показва че работи на 500 оборота, а като загрее си застава както си е на 750.
До сега не ми беше показввал такова нещо. Няма промяна в работата на двигателя, просто отчитането не е както трябва.
Става въпрос за Голф 3 1.8 моно ABS двигател.

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Пет 30 ное 2007 20:02

А ремъка присвирва ли ти?Щот по мойте скромни познания,оборотите на двигателя се следят чрез алтернатора,който се задвижва от ремък,ако приплъзва на студено,а като стопли се движи добре може там да търсиш причината...

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Re: Оборотомерът ми се шегува

Мнениеот hosetovw » Пет 30 ное 2007 21:01

manuil_85 написа:Колеги не мога да разбера защо като е студена колата оборотомерът показва че работи на 500 оборота, а като загрее си застава както си е на 750.
До сега не ми беше показввал такова нещо. Няма промяна в работата на двигателя, просто отчитането не е както трябва.

До преди месец карах точно такава кола (няма толкова икономичен 1.8 двг) и ще ти кажа, че и тези 750 не са нормални !!! До колкото си спомням трябва да са 800 и даже малко и от горе. :wink:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 30 ное 2007 21:26

Manuil, данни за оборотите постъпват от компа, а не от алтернатора , разглоби корите под чистачките - там е компютъра. Напръскай конектора му с контакт- спрей, като няколко пъти го вадиш - вкарваш , накрая огледай уплътнението, при нужда мално силикон.Използвай процедурата за почистване на отсека , има доста мизерия там.Ако това не помогне - имаш проблем с табло или окабеляване.Успех

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Оборотомерът ми се шегува

Мнениеот kamus11 » Пет 30 ное 2007 21:27

manuil_85 написа:Колеги не мога да разбера защо като е студена колата оборотомерът показва че работи на 500 оборота, а като загрее си застава както си е на 750.
от студа е .моя стария голф беше така .показваше квото си поиска.но след 2-3 мин се оправяше.само зимата го прави.явно някоя споика или кондензатор , не знам .от тия неща не разбирам

Потребителски аватар
manuil_85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот manuil_85 » Пет 30 ное 2007 23:15

Ами ще погледна компютъра, но ще е по-натам, че сега е много студено и тези пластмаси се чупят много лесно.
Благодаря за съвета.

Относно икономията наистина е много икономичен двигателя.
Доволен съм като цяло.
Единствено не ми харесва това, че тези коли си ги купуват нови хората и ги карат като за последно, а след това ние им се радваме :roll: .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”