Ту зарежда,ту-не.Пак същия Голф2-PB

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Ту зарежда,ту-не.Пак същия Голф2-PB

Мнениеот Vito » Пет 30 ное 2007 19:58

Не мога да разбера какво се случва с тия токове,а вече почвам да побеснявам :mad: Замерихме оня ден зареждането на голфа и се оказа,че не зарежда.Да,ама като се прибрах откачих клемата на акумулатора при работещ двигател и тя не угаснааа :wink: Сякаш зарежда,когато му е кеф,като пусна фар или габарит,забелязвам че контролната зелена лампичка за габарита съвсем леко премигва,сякаш ту и идва нормален ток,ту слаб.Въпросният колега ми обяснява,че заминал диод на динамото,ама тогава нали няма да зарежда постоянно?Помагайте,че и преди малко бутахме като луди с един приятел,той горкия вече на заплата трябва да го взема с тия тоци...

Потребителски аватар
lubo_g2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubo_g2 » Пет 30 ное 2007 20:31

Релерегулатора на динамото сменяш или на жичкаджия баце!

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пет 30 ное 2007 20:57

А баш това е играта колега! смени релето и мери и тогава - по жичкаджии бегай! сетих се за един ама пак ше кажат колегите реклама или подмазване - клубни сервизи погледни - там ти е човека!успех!

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Пет 30 ное 2007 21:06

lubo_g2 написа:Релерегулатора на динамото сменяш или на жичкаджия баце!
ОК,баце,релерегулатора го смених,ама как да разбера,ако наистина е диод?И ако е,мога ли да си го сменя сам?

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Пет 30 ное 2007 21:28

[quote="Vito"]...[quote] Ако е диод колега, ще трябва да купиш цялата диодна плочка, струва около 30-50лв

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Пет 30 ное 2007 21:31

Ми той един алтернатор 2-ра ръка е около 50лв.,ама бих я купил щото не знам на какво попадам следващия път.Въпроса ми е мога ли сам да установя дали е диод?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 30 ное 2007 22:02

Vito написа:Ми той един алтернатор 2-ра ръка е около 50лв.,ама бих я купил щото не знам на какво попадам следващия път.Въпроса ми е мога ли сам да установя дали е диод?

Само след разглобяване на алтернатора и разпояване на намотки на статора за да може да се измери, диодите са 6 + 3

Ето да се ориентираш:
Изображение

6 са мощните изправителни диоди за основното захранване , другите три са по 3А за подмагнитване доста по-слаби.

Потребителски аватар
tonyvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyvvv » Пет 30 ное 2007 22:57

Eй, приятел, тука си се вкарал в голям филм. Преди време моя голф ми го правеше тоя номер със зареждането. Взех дори назаем един акумулатор и го зареждах, като тоя с който карам през деня го сменям и го слагам да се зарежда. И така всяка вечер. Откачвам клемите на акумулатора - колата работи. Меря напрежението на клемите - 14.4 волта. Диода за зареждането не свети, абе всичко е слънчак:) Да ама акумулатора пада и това си е. И какво открих накрая съвсем случайно - покрай мотора кабелите от динамото минават през един гумен маркуч. На едно място се беше протрил, протрила се и изолацията на кабелите и те нагорели, направо се ронеха като юфка, т.е. по тях минава ток, ама толкова, колкото диода да не отчита проблем със зареждането. Смених ги и сега съм ОК.
Не твърдя че и при теб това е проблема, ама провери.
Успех:)

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Съб 01 дек 2007 1:34

Подобен проблем, имах и се оказаха слаби /разхлабени/ връзки. Притегни всичко хубаво, но реди това почисти и смажи. Успех !!!

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Съб 01 дек 2007 17:32

Много е възможно да е от кабелите,понеже преди бяхс друг алтернатор с разбити лагери(едно виене,едно стържене),та и при него имаше това премигване,като го отдавах на лагерите(лоша връзка с четките),ама сега с тоя е същото :shock .Утре пробвам с кабелите.А възможно ли е да е от нагорели контакти на ключа за запалването,щото и такива съмнения имам?

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Съб 01 дек 2007 17:33

Много е възможно да е от кабелите,понеже преди бяхс друг алтернатор с разбити лагери(едно виене,едно стържене),та и при него имаше това премигване,като го отдавах на лагерите(лоша връзка с четките),ама сега с тоя е същото :shock .Утре пробвам с кабелите.А възможно ли е да е от нагорели контакти на ключа за запалването,щото и такива съмнения имам?

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Съб 01 дек 2007 17:35

Потребителски аватар
tonyvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyvvv » Съб 01 дек 2007 17:44

Не. Виж силовия кабел между акумулатора, минаващ през стартера и стигащ до алтернатора. Между стартера и алтернатора е напъхан в един маркуч и може да не се вижда прекъсване, а да го има. Почисти и клемите от двете страни. Само ВНИМАВАЙ с клемата на стартера, че в основата и е бакелит и ако я напънеш рязко с ключа се троши много лесно. Ако е клеясал болта, напръскай го с WD 40 или със спирачна течност.

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Нед 02 дек 2007 1:34

Това с кабелите е много вероятно.Утре ще гледам и ще кажа резултати.Голямо "благодаря" на отзовалите се и sorry за трите еднакви отговора,ама ми се скапа нет-а нещо :oops:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 02 дек 2007 13:14

ами може и пръстените на колектора на ротора на динамото да са се поизносили вече и тогава пак се получава така-понякога зарежда понякога не

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”