Стържене в дясното задно колело на VW III

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
latincho
Автомобил:
Двигател:

Стържене в дясното задно колело на VW III

Мнениеот latincho » Пет 30 ное 2007 22:30

Здравейте !От няколко дена ми направи впечатление,че при натискане на педала на спирачката се чува стържене в задното дясно колело.Ше ми дадете ли инструкции как да проверя дали ми се е износило феродото.Спирачката е барабанна.Благодаря.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 30 ное 2007 22:52

Ще трябва да свалиш барабана, т.е. да разшплентоваш и развиеш гайката на лагера, има и едно "тънко" действие- повдигане на тъй- наречената "рибка" или клин за самонатягането.След това барабана пада и гледаш/почистваш накладките.Имаше доста теми ,потърси с търсачката, ако има неясноти-питаш.Важно е при обратния монтаж да натегнеш правилно лагера, също има писаноP.S.-дали пък накладката не се виждаше през отворите за болтовете... провери , не съм сигурен

Потребителски аватар
latincho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот latincho » Нед 02 дек 2007 8:32

Разглобих барабана по следния начин.Извадих капачката шплента ,една коронка която стоеше върху гайката ,самата гайка и после барабана като го клатех наляво-надясно,нагоре-надолу феродо имашеоколо 6-7 мм .Мисля че причината е в самото феродо и студа (направи ми впечатление ,че след няколко кратно използване на спирачката шума почти изчезва).Притеснява ме само това,че незнам какво означава тъй- наречената "рибка" или клин за самонатягането.Монтирал съм всичко по обратния ред.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”