как работи ДВГ със спортни валове?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

как работи ДВГ със спортни валове?

Мнениеот lubo007 » Пет 30 ное 2007 22:49

как трябва да работи един двигател със спортни валове!? на ниски обуроти, нормално ли е да тресе сеедно на 2 цилиндъра!? :roll:

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Пет 30 ное 2007 23:03

Ела да видиш :oops: Прекъсва се едно, ама не прекъсва а просто работи по-насечено и мощността в ниските чезне...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 30 ное 2007 23:18

Ам да,нормално е.
Ако имаш желание прочети повече за газоразпределението на газовете на бензиновите двигатели и ще ти се изясни защо.
С две думи преди VVT (Variable Valve Timing),което се прилага при различни производители под различни наименования (BMW - VANOS),принципите на газоразпределението на даден двг са се определяли с доста компромиси,защото на различните обороти времето за отворено/затворено положение на даден клапан е различно,за да работи двг-то оптимално,с максимален въртящ момент и с минимизирани загуби на енергия.
Мисълта ми е,че в обикновените двигатели без VVT се допускат компромиси,за да може един двигател да е приятен за всекидневна употреба и да осигурява максимално стабилен въртящ момент в колкото се може по-широк диапазон на оборотите."Спортните" валове осигуряват по-добро пълнене и празнене на цилиндрите във високите обороти,но свободният ход се нарушава.
Даже мисля,че мога да кажа защо - времето в което и всмукателния и изпускателният клапан са отворени и ДВАМАТА в даден момент е по-голямо,отколкото на стандартният вал.Ако не съм прав за последното,моля да ме поправите. :wink:

Потребителски аватар
lubo007

?

Мнениеот lubo007 » Съб 01 дек 2007 0:34

nasodotcom написа:Ела да видиш :oops: Прекъсва се едно, ама не прекъсва а просто работи по-насечено и мощността в ниските чезне...

колега, да мисля ли че ти си с такива валове? дали газова уретба би наредила в случаят. а с разхода както става при това прекъсване!? :roll: .
ако някой от пловдив има такива валове - нека пише, може да видя на място за кво става на жъпрос.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 01 дек 2007 10:28

просто не мога да не се накефя на комбинацията спортни валове и ефекта им върху газчицата и разходеца... :evil: ем сърби, ем боли, ем драго ми е...

приемете че нищо не съм казал.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 01 дек 2007 11:19

ЛПГ+спортни валове - из йу мад ор сомтинг?

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Съб 01 дек 2007 11:21

andro_ написа:ЛПГ+спортни валове - из йу мад ор сомтинг?

И онази работа вътре и душата в рая няма как да стане :lol: :lol:

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Съб 01 дек 2007 12:09

Абе може, ама няма да е много добре...поне инжекцион да е лпг-то...абе куца работа кво да ти кажа, то с тая газ 1.12 вече и да палиш и на бензин ако караш градско малко се обезмисля май...

Потребителски аватар
lubo007

.

Мнениеот lubo007 » Съб 01 дек 2007 23:53

колата е на газ, няма аз да и слагам газова. за това питах кво е положението след като вече има у-ба.
ясно ми е че неможеш да искаш да върви като луда, и в същото време да гори минимално!

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пон 03 дек 2007 13:00

Че и аз искам да карам на метан с 260 ,ама нема как да стане.Като имаш спортни страсти удри тунджата и тва е,като искаш да си вьршиш работата-газчица,няма смисьл да го обсьждаме и да си признаеме комбинация няма!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”