Здравейте,преди малко както си карах голфа,изведнъж почна да губи мощност и огасна.И ся изопщо неще да запали повече.някой може ли да ми каже какви са евентуалните проблеми и как да се справя с проблема (ако мога ).
Да уточня ,че като дам на контакт чувам бензиновата помпа че работи и докато се мъча да паля замирисва на бензин.Тоест помпата бачка .
ПРОБЛЕМ: ABF спря да пали както карах
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пич, да не те подведа, но точно по същия начин моята кола ми го направи на два пъти тоя номер. И двата пъти се оказа изгоряла бобина(по точно комутатор, но те са на едно). Така че, ако имаш възможност вземи от някъде една здрава и пробвай с нея, преди да правиш всико останало. А, и един съвет - купувай само маркови части, че евтиното излиза скъпо.
- ninja-3
- Автомобил: vw passat b5.5 4 motion
- Двигател: avf 2004
а бобината задължително ли трябва да е за моя мотор 2.0 16 абф или става например от нормално гти ( става въпрос да пробвам само)
Последна промяна от ninja-3 на Съб 01 дек 2007 17:36, променено общо 1 път.
Аз залагам на комутатор това ми звучи най приемливо защото тои ти представлява прекъсвача при контактната запалителна система Комутарора ти реголира времето на протичане на ток по първичната верига на индукционната бобина,като функция честотата на въртене на коляновия вал и напрежението на мрежата.(Тук вече влиза и неизправност в акумулатора.Повредени клеми или окислени.) ограничава импулсите на напрежение в първичната верига при достигане на максимални стоиности прекъсва първичния ток при затворени контакти на прекъсвача на запалването и изключен двигател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Racer написа:Аз залагам на комутатор това ми звучи най приемливо защото тои ти представлява прекъсвача при контактната запалителна система Комутарора ти реголира времето на протичане на ток по първичната верига на индукционната бобина,като функция честотата на въртене на коляновия вал и напрежението на мрежата.(Тук вече влиза и неизправност в акумулатора.Повредени клеми или окислени.) ограничава импулсите на напрежение в първичната верига при достигане на максимални стоиности прекъсва първичния ток при затворени контакти на прекъсвача на запалването и изключен двигател.
Звездите ми говорят,че на Диджифанта ЕКУ определя предварението.То на VW комутаторите са от възможно най-прост тип - с три конектора и служат само за усилване на сигнала,подаден от ЕКУ към бобината.
И аз мисля,че е от бобината или комутатора (на мен примерно ми беше изгоряла бобината,не комутаторя).Други причини - сензора на коляновия вал (т.нар датчик на Хол) или сензорът на разпределителния вал.
Принципно на Симос ако датчикът на Хол се предаде,двг-то ще работи по сигналите на този на разпр.вал,но на Диджифанта-та

Моят съвет е - колегата да си намери бобина и комутатор от друг работещ VW и да се пробва дали ще запали.Ако не стане - тогава датчиците

- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
значи
1)когато почнеш да въртиш и не запалва погледни оборотомера,ако се мърда така лекичко докато върти стартера значи датчика на хол ти е здрав.
2)извади кабел-а който влиза в дистрибуторната капачка,доближи го на 1 2 милиметра то метална част по двигателя,не го дъж с ръка,и накарай някой да завърти стартера.ако дава искра между металния корпус и кабела на бобината значи бобината е здрава.
е тва е моята тема с моя проблем преди няколко месеца
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%E8%ED%E0
1)когато почнеш да въртиш и не запалва погледни оборотомера,ако се мърда така лекичко докато върти стартера значи датчика на хол ти е здрав.
2)извади кабел-а който влиза в дистрибуторната капачка,доближи го на 1 2 милиметра то метална част по двигателя,не го дъж с ръка,и накарай някой да завърти стартера.ако дава искра между металния корпус и кабела на бобината значи бобината е здрава.
е тва е моята тема с моя проблем преди няколко месеца
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%E8%ED%E0
-
- Автомобил:
- Двигател:
tonyvvv написа:Датчика на Хол не е сензор на коляновия вал, а е вграден в дистрибутора. Определя момента на подаването на искрата. Представлява просто една бобинка. Той по - рядко дава ядове от бобината, но не е изключено. Но аз залагам на бобина.
ВЕрно? Стига ве.Туй не можИ да е така...
Задай си въпроса какво точно прави "датчика на Хол",че да определи момента на искрата.
- ninja-3
- Автомобил: vw passat b5.5 4 motion
- Двигател: avf 2004
намерих комутатор от един приятел и към обяд ще го сменя да пробвам .
лошото е че днес е неделя и нищо не мога да купя.има вариант -моргите ,ама нещо не ми се ще да купувам такива работи втора употреба
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА И СЪВЕТИТЕ ,ВЕДНАГА ЩОМ ОТСТРАНЯ ПРОБЛЕМА ЩЕ ПИША НА КАКВО СЕ Е ДЪЛЖАЛ
лошото е че днес е неделя и нищо не мога да купя.има вариант -моргите ,ама нещо не ми се ще да купувам такива работи втора употреба
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА И СЪВЕТИТЕ ,ВЕДНАГА ЩОМ ОТСТРАНЯ ПРОБЛЕМА ЩЕ ПИША НА КАКВО СЕ Е ДЪЛЖАЛ
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
ninja-3 написа:пробвах комутатора -дава голяма искра.
Значи, един от хората, дето вече се е включил в темата наскоро беше написал, че за да работи една бензинова кола й трябва горивна смес и искра, която да я запали.
Явно искрата я имаш.
Какво е положението с горивото? Пробва ли дали помпата качва гориво?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”