Спирачна помпа?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Спирачна помпа?

Мнениеот Orlio » Съб 01 дек 2007 17:42

Здравейте....
Днеска си смених спирачната течност всичко го направих както трябва първо почнах от най далечното колело и т.н.....обаче като стигнах до последното(предно дясно) се появи проблема.....значи първо като изпомпвах старата спирачна течност нещо запаваше педала натиснах го по силно и от отворчето изфащя и изпраска чак подкалника и изпраска баща ми беше някаква мрасотия като че ли..Да поясня всичко си го правя както трявба единия помпи педала другия следи нивото в казанчето, долива и гледа отдолу.Всички колела преди това си ги обезвъздушихме и педала си стоеше както трябва малко преди средата.Но след това изфащяване педала си хлатна до ламарината след това си източихме старата течност и се опитваме да обезвъздушим системата....но нищо не става педала хлатва до долу и колата няма спирачки....
Дали нещо в попмата не се е счупило при напана или просто е заминала?На някой да му се е случвало нещо подобно?
Колата е 1.8 АБС ....колко струва горе долу една нова помпа?
Помагайте,че уж отидохме да сменим маслото,масления филтър и спирачната течност пак накрая колата няма спирачки :(

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Съб 01 дек 2007 19:25

Здрасти колега,
Реда на обезвъздушаване е малко по-различен от този който си почнал, на Голфа е на диагонал задно дясно и предно ляво, задно дясно и предно ляво. По принцип помпата се обезвъздушава от гайките на тръбите излизащи от нея. Повечето проблеми сус спирачните помпи идва от ненавременна смяна на спирачна течност, аз така смених на двете коли помпите. Цената на помпата зависи от това дали има ABS или не, нормалната е от 50лв. до 100лв.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 01 дек 2007 22:19

"на Голфа е на диагонал задно дясно и предно ляво, задно дясно и предно ляво."

може би имаш предвид задно дясно и предно ляво,задно ляво и предно дясно :?:

а възможно ли е помпата да е погълнала въздух....след като при другите 3 колелата всичко си беше ок....след обезвъздупаване педала си беше твърд и потъваше достатачно :?:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 01 дек 2007 22:28

Имах същия Голф,колега.
И при мен точно по същия начин се случи.Помпата е проблема.Купих нова италианска някаква беше за 56 лв.Това преди година,едва ли са се променили коренно цените.

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Съб 01 дек 2007 22:37

Възможно е да съм объркал страните, гледах ги от долната страна като я правих моята :( . А за помпата има варянт да се е обърнала някоя от гумичките вътре и затова да се получава така, не си прави експерименти със спирачките, ако трябва смени помпата за да си сигурен че когато е нужно ще спре.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 01 дек 2007 23:05

ами аз не смятам да си правя експерименти още по-малко със спирачките,но искам да съм сигурен,че наистина проблема е в помпата(да не взема да олекна само с парите и пак да си имам проблема)....
Каква помпа предлагате евентуално за смяна.....гледам на старата има някакви числа,но не ги записах по номера ли се водят тез помпи..
извинявам се предварително за тъпите въпроси,но не ми се е случвало да сега да сменям спирачна помпа....моля да ме извините

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Съб 01 дек 2007 23:22

Ползвам в момента на Mieli Италянска, добре се държи цена около 50-60лв. а съм си взел и една резервна на EFT цена 80лв.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Съб 01 дек 2007 23:25

И аз като сменях спиарчната течност на едно от предните колела нещо много трудно стана ама май съм имал късмет и нямам проблеми със спирачките!!!
Въпреки че сам ги обезвъздушавах!!!

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 01 дек 2007 23:50

Glove написа:Ползвам в момента на Mieli Италянска, добре се държи цена около 50-60лв. а съм си взел и една резервна на EFT цена 80лв.

от колко време я използваш на колата си....казваш не е някаква куча марка и ще свърши работа....че остана и да си я снемя и след няколко месеца пак да изпищя :(

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 02 дек 2007 0:06

Защо не звъннеш в някой дилър на оригинални части?
Точно спирачната помпа не е част,за която си струва да рискуваш.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Нед 02 дек 2007 0:26

ами не знам такъв точно за това питам тук да ми помогнете при евентуалния избор на добра помпа не някой ментак

Потребителски аватар
tonyvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyvvv » Нед 02 дек 2007 0:29

Почти сигурно са ти изтървали гумичките в помпата. Това е станало като си натиснал по - рязко спирачките. Радвай се, че е станало когато не си бил в движение. Сменяш помпата и си отново в играта.

larss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот larss » Нед 02 дек 2007 11:33

Koлега,имам неупотребявана спирачна помпа,която ми остана,защото продадох колата,за голф 3 1,6 ,датска на BRAX,ako те интересува,цената е 50лв

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Нед 02 дек 2007 12:29

larss написа:Koлега,имам неупотребявана спирачна помпа,която ми остана,защото продадох колата,за голф 3 1,6 ,датска на BRAX,ako те интересува,цената е 50лв

каква и е цената в магазина.....щото таз марка нищо не ми говори :?:

larss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот larss » Нед 02 дек 2007 14:17

Цената в магазина е 90лв,и аз не разбирам от марки,препоръчаха ми я като по добра от италианските.Ако има някои,които може да каже нещо по въпроса..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”