Загуба на антифриз

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Загуба на антифриз

Мнениеот valka » Съб 01 дек 2007 18:54

Та като купих колата преди 6-7 месеца, човека каза, че е сложил концентрат. В началото на ноември реших да проверя как е антифриза - минус 40 градуса. Успокоих се.
След 1 седмици някъде обаче гледам антифриза е под минимума. Е нали е -40 сипах 150-200 мл вода. Днес обаче си чистих колата, прахосмукачка, ала-бала табло, WD40 и т.н. Гледам антифриза пак е слязъл под минимума.

Изчетох доста теми и мнения. Утре или другиден ще проверя по-обстойно за течове.

Ако някой е имал сходен проблем, ще се радвам да сподели. :wink:

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Съб 01 дек 2007 19:24

звездите говорят ня някои ама не на всички.кажи за каква кола иде реч:
модел,джигател и т.н. :)

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Съб 01 дек 2007 20:05

Пфу...писах, писах и забравих най-важното.

Golf 3 1.4 ABD

Като се замисля... проблема се появява чак сега. Като е студено и пускам парното. Лятото не съм имал проблеми.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 01 дек 2007 21:17

Грешка е да се кара кола с чист концентрат.Има много изписано по този въпрос.Най-общо казано е, че чистият антифриз има по-лоши топлообменни свойства, отколкото разреденият с вода 50/50.Водата има най-дожри топлообменни свойства, но замръзва :).Чистият концентрат е и "по-гъст" и често причинява течове.

Може да тече от много места.Когато двигателя ти загрее се появяват течовете, но понеже е топъл антифриза се изпарява и не може да се открие толкова лесно.На загрял и работещ двигател огледай всички съединения, тройник, радиатор и водната помпа.

Ако е радиаторчето на парното в купето би следвало предния ти джам да се замазва и запотява и да усешташ специфичния сладникъв вкус на антифриза в устата си.

Успех!

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Съб 01 дек 2007 21:36

Колега погледни си пластмасовите игри по матора - 3ника с датчиците или от десно на матора една друга игра има пак пластмасова.............. може некаде там да изпуска ? може би?едва ли не?

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Съб 01 дек 2007 22:14

Да, четох наскоро, че не трябва да се кара с чист концентрат. Някои познати и приятели обаче не споделят това нещо.

Проблема дойде чак сега когато пускам парното. Както казах от както взех колата нямам такива.

Стъклата ми се запотяват само като вали много и като е много студено. Нормално. В купето усещам само ароматизатора.

Утре ще поразгледам по-добре.

Някой знае ли колко течност побира това ABD? Четох за някакъв друг двигател - 6 литра и половина.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 01 дек 2007 22:48

Виж новото като загрее, че тогава се вдига и си идва на мястото !

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Нед 02 дек 2007 10:57

Кофти тръпка...

Покарах колата...отворих капака. Оказа се, че май ми тече от водната помпа. :(

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 02 дек 2007 11:23

valka написа:Проблема дойде чак сега когато пускам парното.

Това е случайно. Водата минава и през радиаторчето на парното и когато не е пуснато.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 02 дек 2007 11:26

valka написа:Кофти тръпка...

Покарах колата...отворих капака. Оказа се, че май ми тече от водната помпа. :(

не е болка за умиране....водна помпа 40лв....труд 30лв....смени направо и ремъка...

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Чет 06 дек 2007 21:24

Колегата в работата ми каза уж, че е водна помпа, пък и аз съм един 'разбирач'. Да се ... в главата. Оказа се тоя тройник ли, седморник ли...т'ва куче мръсно пластмасово, корпуса на термостата. Пък и имам един уж познат майстор, един 'сериозен' от най-сериозните. Та на зор отидох при едни бастуни в Люлин. Уж съм устат, ама т'ва ми е първи сериозен ремонт по колата. Платих си като най-големия бастун. Ама да ми е за урок за друг път. Пфу.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 06 дек 2007 21:31

valka написа:Колегата в работата ми каза уж, че е водна помпа, пък и аз съм един 'разбирач'. Да се ... в главата. Оказа се тоя тройник ли, седморник ли...т'ва куче мръсно пластмасово, корпуса на термостата. Пък и имам един уж познат майстор, един 'сериозен' от най-сериозните. Та на зор отидох при едни бастуни в Люлин. Уж съм устат, ама т'ва ми е първи сериозен ремонт по колата. Платих си като най-големия бастун. Ама да ми е за урок за друг път. Пфу.
    Влизай по често във форума и ще научиш доста работи дето и твоя "познат" майстор не ги знае и няма да си даваш парите на разни цървули :wink:

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Чет 06 дек 2007 22:06

Моя познат майстор си разбира, ама има много коли ала-бала и аз трябва да го чакам доста време. Примерно сега чаках 4 дни. За утре не беше сигурно. Та чак за другата седмица, ама пак не се знае кога ще мина. Пък днес видях, че почна да тече още повече от 7-главото куче и се набих при тия тъпаци, тяхната м...
Влизам честичко, даже гледам нещо да науча така, сам да си оправям чарколяците. С PC-то се справям, ама тука са 100 неща, доста по-сложно е.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пет 07 дек 2007 5:19

bobcho написа:Грешка е да се кара кола с чист концентрат.Има много изписано по този въпрос.Най-общо казано е, че чистият антифриз има по-лоши топлообменни свойства, отколкото разреденият с вода 50/50.Водата има най-дожри топлообменни свойства, но замръзва :).Чистият концентрат е и "по-гъст" и често причинява течове.

Абсолютно вярно! :idea:

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Пет 07 дек 2007 10:32

тръба написа:
bobcho написа:Грешка е да се кара кола с чист концентрат.Има много изписано по този въпрос.Най-общо казано е, че чистият антифриз има по-лоши топлообменни свойства, отколкото разреденият с вода 50/50.Водата има най-дожри топлообменни свойства, но замръзва :).Чистият концентрат е и "по-гъст" и често причинява течове.

Абсолютно вярно! :idea:

Може и така да е. Ама при мен просто корпуса на термостата, самата му пластмаса там между 2-те части, с болтовете... Та там се беше разширил. Може да е остарял, знам ли. И с вода да карах пак щеше да тече. Просто сега си пасват идеално. На стария имаше цепнатина от 2 страни около 2 мм някъде.

Не знам може и антифриза да е причина, ама карам колата 7 месеца вече. Пък и сега долях към литър вода. Дано нямам такива проблеми повече. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”