Скоростен лост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Скоростен лост

Мнениеот Rijo » Съб 01 дек 2007 23:20

Здравейте колеги!

Доста си играх с търсачката, но не намерих отговор на всички въпроси.

1. Когато колата не е на скорост, имам страшен луфт на скоростния лост наляво и не толкова страшен надясно. Доколкото разбрах става въпрос за една пластмасова топка, която върви в комплект с други кирийки и струва около 30 лева. Идеи колко ще струва смяната? Нямам много време а и съм с две леви, та по - добре е да не пипам сам :).

2. От няколко седмици скоростите не влизат много лесно. На моменти, за да вкарам първа трябва да дам на втора или трета, да върна и тогава става. Възможно ли е да е следствие от точка 1? Ако не, на какво може да се дължи? Не ми правеше особено впечатление, по - скоро ме дразнеше, докато вчера не се качих на 1 Пежо 206. Като видях колко лесно влизат скоростите ми стана тъпо :).

3. Преди месец сменях съединител. Педалът хваща доста ниско. Знам, че съм със саморегулиращо жило, все пак възможно ли е да хваща от по - висока позиция? Освен това заедно с комплекта съединител бях взел лагери за същия (гледах ги по каталог, с един приятел, който няма причина да ме лъже). Майсторът каза, че не били за тази кола.

4. Искам да сменя лоста с по - къс и вместо кожух да сложа, ммм, не знам как се казва - хромирано е и има улеи за скоростите. Възможно ли е, къде мога да погледна за цени. По възможност във Варна.

Колата е ГоУф 3, АЕА, '95.

Б.

Последна промяна от Rijo на Нед 02 дек 2007 16:54, променено общо 1 път.

ivan tsvetkov

i

Мнениеот ivan tsvetkov » Нед 02 дек 2007 11:16

аз смених само щангата с топчето и всичко се оправи 15 лв

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Нед 02 дек 2007 20:29

:arrow: :roll:

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Re: Скоростен лост

Мнениеот vwg3 » Пет 23 юли 2010 22:58

Колеги,ако някой може да даде отговори на въпросите поставени от колегата,че и мен ме интересува живо

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

!

Мнениеот nikolai_an » Съб 24 юли 2010 9:07

ремонтен комплект и ремонт...това е отговора!

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Re: i

Мнениеот Bobcho_82 » Съб 24 юли 2010 12:15

ivan tsvetkov написа:аз смених само щангата с топчето и всичко се оправи 15 лв

Колегата е писал че има луфт в самият лост а там работата е малко по сложна.Сваля се генерацията целият привод на скоростите и тогава се действа.Като нее изключено да има и още разбити втулки по лостовата система. Но пък ремонтният комплект беше някъде 10 -12 лева плюс още толкова за лостчето с топката.И един ден работа с пиенето на бира и без да си дава зор.

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Съб 24 юли 2010 16:11

Правилно. Плюс хубаво гресиране на въпросната "ябълка" и скоростите си влизат като у тях си :)

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Пон 26 юли 2010 14:30

Има ли някой от София,който е правил тази процедура и е останал доволен от майстора,да ми даде координати на лично...
Предварително Благодаря

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 26 юли 2010 14:37

Дайте снимки на тоя ремонтен комплект.

Потребителски аватар
svedbg
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот svedbg » Пон 26 юли 2010 17:06

И за мен е болна тема това със скоростите. Същия проблем на голф 3 96, юбилейка, ако някой майстор гарантира, че ще ги направи хубаво и що годе прилична цена да даде координати и на мен на лично или тук

Потребителски аватар
Bankina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bankina » Пон 26 юли 2010 18:08

viewtopic.php?f=5&t=198908 Поразгледай :)

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Сря 27 окт 2010 21:25

Колеги,нека да повдигнем малко тази тема,аз смених ябълката,която седи на една метална ос,но проблема си остана,има някакво минимално подобрение...
имам симптомите на колегата-автор,ама точно същите,даже и аз смених съединителя.....
Моля нека някой,който е правил други ремонтчета с т.нар. ремонтни комплектчета,да сподели какво още можем да сменим,освен тая пуста ябълка дето струва 13лв,за да има ефект.
Пак питам за добър майстор в София,който да е извършвал тея манипулации,за обиране на луфта...
Най много ме дразни,че първа докато мии е студена колата влиза добре и след 10км,все една като се стопли всичко и луфтовете станат да си е**е м***та,почва да не влиза добре ,2,3пъти трябва да пробвам на сфетофар или да върна към втора и тогава влиза....не е мното зле още ,но ме дразни
Не мисля,че имам проблем със самите скорости,сипах им точното масло за доста пари а и старото нямаше грам стружки ли прочие гадости,кутията е добра...
Моля помогнете!

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Чет 28 окт 2010 19:00

Никой нищо ли няма да сподели?

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Пет 29 окт 2010 10:11

А освен ябълката смени ли и леглото, в което влиза тази ябълка? смени ли и втулките по лостовата система?
Има доста пластмасови елементи по системата, които от дългата употреба се износват и искат подмяна за да се оберат луфтовете :beer
Работата е тегава, особенно ако трябва да се сваля генерацията! при мене като ми подариха голфа, изобщо не включваше първа а тръгваше директно трета и миришеше на феродо! най-трудното нещо което правих при ремонта на скоростите беше замяната на леглото на скоростния лост, защото той беше пропаднал надолу и леглото беше толкова износено че се беше пукнало!
Но за да извадиш това легло трябва да свалиш генерацията барабар с двуцевката, която пък е хваната с 6 шпилки на изпускателния колектор, които шпилки бяха толкова раждясали, че сещате се че се скъсаха моментало! бяха просто изядени от ръжда!
Проблема дойде от изваждането на скъсаните шпилки, които са на такова място, че като ги видяха в сервизите и казаха директно, това нещо неможе да се поправи или може срещу много пари, от порядъка на 500 лв нещо споменаха и сваляне на двигател!
Е правих го сам, 2 дни пот тече но стана! но много трудна работа иска си инструменти и много нерви, това е само за модели, на които трябва да се сваля генерацията примерно KR
Но пък колата беше в такова утрепано състояние, че втори такъв голф като моя не съм виждал да му е пропаднал лоста от употреба!

Последна промяна от moreg на Нед 07 ное 2010 10:18, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 29 окт 2010 17:35

moreg написа: от порядъка на 500 лв нещо споменаха и сваляне на двигател!
!

Двигател да се вади, и 500 лева :applause: Защо не преряза тръбата след двуцевката, да си свършиш работата спокойно?Една заварка е макс 15 лева после.За 500 лева ще наредиш отдолу само неръждавейка.Аман от алчни гъзици :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”