Отново за авт. смукач 2ЕЕ (моля за извинение)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lz3cv
Автомобил: Jetta II 1990
Двигател: PN

Отново за авт. смукач 2ЕЕ (моля за извинение)

Мнениеот lz3cv » Нед 02 дек 2007 18:16

Здравейте колеги и поздравления за хубавия форум.
Два дни чета темите за 2ЕЕ карбуратор, запасил съм се с храница и всичко както е препоръчано :) но не открих вариант на моя проблем, затова си позволявам да пусна нова тема. За което се извинявам.
Сега на проблема:

Имам Джета2 с 1,6л. PN мотор и 2ЕЕ карб. Работи перфектно и на газ и на бензин с изключение на студеното палене сутрин на бензин. "Палеше от четвърт оборот". Преди около две години една сутрин не искаше да пали и я закарах на моя "майстор" с теглене. Някакво кабелче се откачило на карбуратора (предполагам някое от подгряванията) и той го закачил. Обаче му се видяли нещо високи оборотите и той както ми каза "намалих ти малко автоматичния смукач"... от тогава, сутрин на бензин пали много трудно и едва държи. Малко да натиснеш педала на газта и гасне. А при много студено не пали.Това не ми пречеше защото си беше гаражна и си я палех на газ. Обаче се преместих и сега колата е на улицата. Проблема излиза с пълна сила вече защото трябва сутрин да се пали на бензин. Някой може ли да ми каже какво може да се е прецакало? Тоя пич как може да ми върне оборотите от автоматичния смукач? Прочетох една камара теми инаучих, че това всъчност не е стъпков мотор, а е електромагнит, управляван от ЕКУ-то с импулси - според коефициента на запълване се променя положението на въздушната клапа. Та както и да е променяно положението му (може да се завърти в двете посоки) не би трябвало да промени настройката. Вариант е да е пипнато някъде другаде :( Какво да проверя и къде да гледам вече???? Иначе като загрее 2-3 минути и всичко си е перфектно...Но докато загрее?????

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 02 дек 2007 20:34

По това което съм чувал, именно този блок се прецаква, капсулован е, нов струва към 700 лв, няма смикъл да се търси втора употреба защото едва ли ще е с много живот останал, та както сигурно си прочел най-доброто решение, както и най-заслужаващо си парите е смяната на целия карбуратор с кейхин2, сменят се още тампона и в някой случаи и колектора, но мисля при 2ее май не. Колата тръгва след това чувствително по-добре, а имащ ръчен смукач, така че край с проблемите сутрин, ти си шефа.

Поздрави.

lz3cv
Автомобил: Jetta II 1990
Двигател: PN

Мнениеот lz3cv » Нед 02 дек 2007 20:57

Аз не говоря за вакуумния регулатор на оборотите - него съм го ремонтирал. Преди време се получи това което много колеги описват тук - изключваш от скорост и оборотите са на форсаж. Тогава ми казаха че това не се внася в страната като резервна част, а ако се внесе струва хиляда и нещо си лева. Е как не! Това е една четвърт от цената на колата. И тогава викнах неволята. Отворих капсуловащата метална лента, извадих гумената мембрана която наистина беше скъсана (тя е като камбанка и е поставена върху метална тарелка) и по нея изработихме матрица за направата на нова. Направихме няколко мембранки, смених си я, затворих отново вакуумния регулатор и вече трета година си работи без проблем. Така че сега имам матрица за тези мембранки. Стои ми в шкафа на работата.
Забелязвам, че сега след около три години от време на време пак започва да вдига обороти но вече не ме е страх - пак ще сменя мембраната :-)
Проблема е във въздушната клапа на устройството за стартиране на студен двигател - има там една игла, пружинка и електромагнитен привод. Там някъде е пипнато само че не знам кое - този карбуратор няма много неща които да се пипат. А този т.нар. "Майстор" къде и какво е пипнал не знам ама ми стана повече от баща - направо ми е** мамата с поразяващите си ръце...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”