Два дни чета темите за 2ЕЕ карбуратор, запасил съм се с храница и всичко както е препоръчано

Сега на проблема:
Имам Джета2 с 1,6л. PN мотор и 2ЕЕ карб. Работи перфектно и на газ и на бензин с изключение на студеното палене сутрин на бензин. "Палеше от четвърт оборот". Преди около две години една сутрин не искаше да пали и я закарах на моя "майстор" с теглене. Някакво кабелче се откачило на карбуратора (предполагам някое от подгряванията) и той го закачил. Обаче му се видяли нещо високи оборотите и той както ми каза "намалих ти малко автоматичния смукач"... от тогава, сутрин на бензин пали много трудно и едва държи. Малко да натиснеш педала на газта и гасне. А при много студено не пали.Това не ми пречеше защото си беше гаражна и си я палех на газ. Обаче се преместих и сега колата е на улицата. Проблема излиза с пълна сила вече защото трябва сутрин да се пали на бензин. Някой може ли да ми каже какво може да се е прецакало? Тоя пич как може да ми върне оборотите от автоматичния смукач? Прочетох една камара теми инаучих, че това всъчност не е стъпков мотор, а е електромагнит, управляван от ЕКУ-то с импулси - според коефициента на запълване се променя положението на въздушната клапа. Та както и да е променяно положението му (може да се завърти в двете посоки) не би трябвало да промени настройката. Вариант е да е пипнато някъде другаде