Оборотите...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Оборотите...

Мнениеот moleo » Нед 02 дек 2007 23:04

Колеги, понеже съм маниак на тема техническа изправност по колата и веднага при появата на проблем реших да споделя !

От около седмица карайки колата и изключвайки от скорост примерно на светофар ми играят леко оборотите. От 900 до 1000 и пак се връщат. Няма някаква определена зависимост дали е топла или стъдена. Колата иначе варви като змей. Вчера смених термостат, нови свещи...абе всичко сменям ако тропне или хлопне.

Некви идеи ?

п.п
сменил съм свещи,термодатчик,ламбда сонда,термостат и т.н.
п.п не сам чистил спортния филтър 11 хиляди некаде...

Потребителски аватар
master
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master » Пон 03 дек 2007 8:03

Виж моторчето за празни обороти. Или най-добре я закарай на диагностика там ще си каже всичко.

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Пон 03 дек 2007 10:57

Аре бе колеги....ама кво ви чакам, ще отида направи в Хеед

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 03 дек 2007 11:05

Като гледам какво си сменил, то направо отива на нова кола, пък не си решил проблема. Закачи компютъра да видиш какво ще ти каже и тогава ремонтирай.

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Пон 03 дек 2007 12:36

bboikov написа:Като гледам какво си сменил, то направо отива на нова кола, пък не си решил проблема. Закачи компютъра да видиш какво ще ти каже и тогава ремонтирай.

Tова е сменено през месеците, а проблема се прояви преди 5 дни. Не сам ги сменил тези части, за да си реша проблема :)

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пон 03 дек 2007 12:51

Ти си един луд луд човек.Колко пара вкарваш по тоя голф... :shock Дай малко насам... :roll:

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 03 дек 2007 16:35

Според мен най-добре е, ако проблема е сериозен, закарай го да го закачат на компютъра и ако има повреда, то компютъра на колата би трябвало сам да покаже къде е проблема, стига да не е нещо механично.

Потребителски аватар
nikolov ilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolov ilko » Пон 03 дек 2007 17:21

Колега имал съм подобен проблем. Възможно е да си заредил некачествен бензин.

Потребителски аватар
HAKI
Автомобил:
Двигател:

обороти

Мнениеот HAKI » Пон 03 дек 2007 17:37

Чистиш стъпковото моторче и ако нищо не стане...отиваш на диагностика...Тва е моето мнение

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 03 дек 2007 18:32

Пич пробвай с почистване на дроселовата клапа.

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Пон 03 дек 2007 19:12

nikolov ilko написа:Колега имал съм подобен проблем. Възможно е да си заредил некачествен бензин.

карам със Супер 100

ок ще я закарам на диагностика в Хеед тогава

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 04 дек 2007 14:11

kilima написа:Ти си един луд луд човек.Колко пара вкарваш по тоя голф... :shock Дай малко насам... :roll:

Извинявам се ама като видя подобно нещо и наистина полудявам....ами хич нищо не прави по колата та да не вкарваш пари....ако знаеш аз що нещо съм сменил сигурно ще ти се сторя още по ненормален....(сменени са поне 20 детайла=2500 лв отгоре) и не съжалявам....защото вече 2 години (дай боже и още 5 пъти по 2 )си карам с огромно удоволствие колата,като се наслаждавам на динамика и поведение на пътя....вместо да треперя къде какво и кога ще ми изпуши!!!Въпрос на избор....да караш каручка на честна дума или да усетиш истинските възможности на добрата машина....аз избрах второто!

Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_as » Вто 04 дек 2007 15:31

joker написа:
kilima написа:Ти си един луд луд човек.Колко пара вкарваш по тоя голф... :shock Дай малко насам... :roll:

Извинявам се ама като видя подобно нещо и наистина полудявам....ами хич нищо не прави по колата та да не вкарваш пари....ако знаеш аз що нещо съм сменил сигурно ще ти се сторя още по ненормален....(сменени са поне 20 детайла=2500 лв отгоре) и не съжалявам....защото вече 2 години (дай боже и още 5 пъти по 2 )си карам с огромно удоволствие колата,като се наслаждавам на динамика и поведение на пътя....вместо да треперя къде какво и кога ще ми изпуши!!!Въпрос на избор....да караш каручка на честна дума или да усетиш истинските възможности на добрата машина....аз избрах второто!

Е свалям ти шапка колега за подръжката, но имай едно на ум че това си е стара кола и винаги нещо може да ти изпуши :!:
А относно играенето на оборотите - аз със старото ми табло ми показваше на празен ход 1100 оборота и при студен и при загрят двигател и изобщо не ми играеше стрелката, а като смених таблото с новото сега ми показва 850-900.
Така че не обръщайте много внимание на такива ДРЕБНИ проблемчета :!:
Нали машината си върви и всичко друго и е наред :D
Тези обороти не можеш така лесно да ги хванеш сам от какво са - ето при мен с едното табло едни показания а с новото други. Много се дразнех и се чудих и по сервизи ходих с тези 1100 оборота и нищо. И изведнъж сменям таблото и хоп - няма проблеми :lol:
Така че живей си живота :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 04 дек 2007 15:42

Винаги нещо може да изпуши!!! 100% истина! Ама пък защо да не се опитаме все пак да направим нещо така,че да намалим риска от такива "изненади"....
А на дреболии наистина не бива да се обръща внимание,но......трябва добре да си познаваш колата за да прецениш кое е дреболия и кое сериозно.....

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Сря 05 дек 2007 8:43

Ако толкова се притесняваш за оборотите - отиди на читав сервиз. Истинските обороти могат да се премерят от бобината, там където е маркирано "1". Сравняваш показанията с тези на таблото и знаеш разликата. При мен например оборотомера на таблото мери +80-100 оборота спрямо действителността.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”