Колеги, понеже съм маниак на тема техническа изправност по колата и веднага при появата на проблем реших да споделя !
От около седмица карайки колата и изключвайки от скорост примерно на светофар ми играят леко оборотите. От 900 до 1000 и пак се връщат. Няма някаква определена зависимост дали е топла или стъдена. Колата иначе варви като змей. Вчера смених термостат, нови свещи...абе всичко сменям ако тропне или хлопне.
Некви идеи ?
п.п
сменил съм свещи,термодатчик,ламбда сонда,термостат и т.н.
п.п не сам чистил спортния филтър 11 хиляди некаде...
Оборотите...
- nikolov ilko
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
kilima написа:Ти си един луд луд човек.Колко пара вкарваш по тоя голф...Дай малко насам...
Извинявам се ама като видя подобно нещо и наистина полудявам....ами хич нищо не прави по колата та да не вкарваш пари....ако знаеш аз що нещо съм сменил сигурно ще ти се сторя още по ненормален....(сменени са поне 20 детайла=2500 лв отгоре) и не съжалявам....защото вече 2 години (дай боже и още 5 пъти по 2 )си карам с огромно удоволствие колата,като се наслаждавам на динамика и поведение на пътя....вместо да треперя къде какво и кога ще ми изпуши!!!Въпрос на избор....да караш каручка на честна дума или да усетиш истинските възможности на добрата машина....аз избрах второто!
joker написа:kilima написа:Ти си един луд луд човек.Колко пара вкарваш по тоя голф...Дай малко насам...
Извинявам се ама като видя подобно нещо и наистина полудявам....ами хич нищо не прави по колата та да не вкарваш пари....ако знаеш аз що нещо съм сменил сигурно ще ти се сторя още по ненормален....(сменени са поне 20 детайла=2500 лв отгоре) и не съжалявам....защото вече 2 години (дай боже и още 5 пъти по 2 )си карам с огромно удоволствие колата,като се наслаждавам на динамика и поведение на пътя....вместо да треперя къде какво и кога ще ми изпуши!!!Въпрос на избор....да караш каручка на честна дума или да усетиш истинските възможности на добрата машина....аз избрах второто!
Е свалям ти шапка колега за подръжката, но имай едно на ум че това си е стара кола и винаги нещо може да ти изпуши

А относно играенето на оборотите - аз със старото ми табло ми показваше на празен ход 1100 оборота и при студен и при загрят двигател и изобщо не ми играеше стрелката, а като смених таблото с новото сега ми показва 850-900.
Така че не обръщайте много внимание на такива ДРЕБНИ проблемчета

Нали машината си върви и всичко друго и е наред

Тези обороти не можеш така лесно да ги хванеш сам от какво са - ето при мен с едното табло едни показания а с новото други. Много се дразнех и се чудих и по сервизи ходих с тези 1100 оборота и нищо. И изведнъж сменям таблото и хоп - няма проблеми

Така че живей си живота

-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”