Прещракване на скоростната кутия
- OCTAVIA_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Прещракване на скоростната кутия
Като включвак от 1-ва 2-ра на джетката ми и нещо прешраква много силно се чува. Като се задържи малко повене на свободна по-слабо се чува. какъв може да е проблема и дали може да се оправи без нова? 1 уточнение - била е учебна та можете да си представите какво превключване е било 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Прещракване на скоростната кутия
OCTAVIA_TDI написа:Като включвак от 1-ва 2-ра на джетката ми и нещо прешраква много силно се чува. Като се задържи малко повене на свободна по-слабо се чува. какъв може да е проблема и дали може да се оправи без нова? 1 уточнение - била е учебна та можете да си представите какво превключване е било
Първото което ми идва на ум е разбита лостова система....може да липсват онези гумени прстенчета на снадките,които уплътняват елементите на лостовата система...
- OCTAVIA_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прещракване на скоростната кутия
joker написа:OCTAVIA_TDI написа:Като включвак от 1-ва 2-ра на джетката ми и нещо прешраква много силно се чува. Като се задържи малко повене на свободна по-слабо се чува. какъв може да е проблема и дали може да се оправи без нова? 1 уточнение - била е учебна та можете да си представите какво превключване е било
Първото което ми идва на ум е разбита лостова система....може да липсват онези гумени прстенчета на снадките,които уплътняват елементите на лостовата система...
и това може ли да се оправи ??? това става само м/у 1-ва и 2-ра и скъпо ли е да се оправи?
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
скорости
Стискам палци да е от лостовата система...ако се окаже че е от нея има комплекти за по 15-20лв и нервите от теб....А всъщност проверявал ли си дали има масло в скоростната кутия,и лесно ли влизат скоростите ....?
- OCTAVIA_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
- OCTAVIA_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
:
OCTAVIA_TDI написа:възможно ли е заради маслото да е проблема ??? Аз мислех че само на автоматиците им се сменя маслото на скоростната кутия

ми нали вътре има лагери и зъбни колела, ако не се мажат няма да изкарат много дълго! Поне провери нивото на маслото, но ме съмнява, ако беше нещо с маслото щеше да е от рода на виене или постоянен шум, заради заминали лагери или износени зъби. Дано да се окаже нещо лесно за ремонт.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като погледнеш скоростната кутия от към лявото (шофьорското) колело ще видиш един шестограм 17" от там се проверява.спираш на равно отвиваш трябва да е до ръба на пробката(в зависимост от кутията)кутий преди 87-ма година се налива от там масло докато потече след това се завива пробката и се налива 0.5 литра допълнително от отвора за жилото на скоростомера. ако е след 87-ма година трябва да ти е точно до ръба на пробката.ако не си го сменял от 1 000 000 години го смени.към 50 кинта ще ти дойде а смяната му е лесна.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”