Гасне ми в движение Голф 2 Решено!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Golf_2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Гасне ми в движение Голф 2 Решено!!!

Мнениеот Golf_2 » Съб 08 дек 2007 18:32

От месец и половина си имам голф 2 :-)

Двигател 1.6 карбуратор (бензин и газ)
Година 1990

Днес ми се случи следният проблем.

В движение съм и в един момент колата ми гасне в движение(на газ)! Бутилката вчера съм я напълнил до горе от ОМВ(изключваме веднага вероятността да ми е свършила газта). Опитвам се да запаля на газ, а след това на бензин, но не иска. След изчакване от около 5 минути успях да я запаля.

Карам известно време (минал съм пак на газ) и след около 6-7 км отново ми гасне в движение. Помпам педала на газта, включвам пак на скорост, като колата е все още е в движение (не съм превключвал на бензин, карал съм с 60-70км/ч) и успявам да запаля в движение! След 3-4 км пак ми гасне, спира, помпам педала на газта и в един момент пак успявам да запаля, като не съм превключвал на бензин!

Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и от какво може да се получава това?

Друг проблем е, че напоследък имам усещането, че друса повече отколкото откакто съм си я купил. Какво трябва да сменя за целта?

Благодаря предварително за отговорите!!! :roll:

Сменени са реле за зареждане и лагерите! (оправено от жичкаджия)

Последна промяна от Golf_2 на Нед 23 дек 2007 19:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Съб 08 дек 2007 18:48

:welcome_to_group На първо време си провери нивото на охлаждащата течност данеби да е ниско и да ти замръзва изпарителя :!: Когато си на газ колкото и да помпаш на педала няма да има ефект защото ускорителната помпа работи само с бензин..... :D
А на бензин гасне ли ти?

По въпроса с друсането трябва да се проверят тампони амортесьори и тогава ще видиш какво е за смяна.

Golf_2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf_2 » Съб 08 дек 2007 19:31

Bobcho_82 написа: На първо време си провери нивото на охлаждащата течност данеби да е ниско и да ти замръзва изпарителя :!:

А на бензин гасне ли ти?

Днес цял ден сме шофирали с приятелката и следобяд се получи! Колата със сигурност е била загряла! Възможно ли наистина да замръзва изпарителя?

Тази вечер ще проверя как ще се държи на бензин, но когато ми угасна със сигурност мога да кажа, че и на бензин не искаше да пали!

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Съб 08 дек 2007 21:41

Провери нивото на течноста пък ако е добре после ще го мислим или най-добре виж другия път като пак ти угасне дали има скреж по изпарителя. Казвам ти го от собствен опит :D .Проблема идва от там че когато е ниско нивото на охлаждащата течност в изпарителя се получава въздушна възглавница. И при преминаването си газта не се изпарява напълно а отива полу течна към двигателя кадето от по-високата температура се изпарява и сместа се пробогатява и от там двигателя се дави.Затова после неможеш да я запалиш и на бензин :D .

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 08 дек 2007 22:26

Центровка на газта се е нарушила според мен,може да си регулираш празните обороти от винта на изпарителя.Също може да провериш да не смуче въздух от някъде.Също и филтърчето на газта може да се е позапушило.

Golf_2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf_2 » Съб 08 дек 2007 23:34

Bobcho_82 написа:

А на бензин гасне ли ти?

Гасне! На късмет се прибрахме :lol:

Излиза, че проблема го има и при каране на бензин!

Каква е вероятността причината да идва от акумулатора? Някакви други предположения?

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 08 дек 2007 23:43

Случвало се е и при мен такова нещо.
Оказа се че изчезва масата на копчето за превключване на гас-бензин.И се затварят клапаните и гасне.

Провери някъде да нямаш лоша връзка.
Датчик на хол,бобина,контактен ключ....

Golf_2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf_2 » Нед 09 дек 2007 9:07

Някой да знае жичкаджия, който да работи в неделя?

Потребителски аватар
tonyno_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tonyno_gti » Сря 12 дек 2007 22:51

При мен така се получаваше чат пат. Гасне в движение и ако пробвам веднага да запаля не искаше, а след минута две палеше. И един приятел я разгледа веднъж като ми огасна и установи, че е комутатора или бобината ако не се лъжа (не съм сигурен. много малко разбирам). Покарах още известно време така и накрая ми писна и айде на майстор та срещу 80 лева сменихме въпросната част.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”