Гарнитура на главата
- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
Гарнитура на главата
здравейте, колеги!Понеже ми загрявя колата и се оказа че е гарнитурата на главата можете ли да ми кажете колко горе-долу трябва да струва смяната(+работата), че майстора ми говори едни цифри.Благодаря предварително.
ABS 1.8 Mi би трябвало да ти е мотора .Скоро на пасата ми със същия мотор я правих процедурата по смяна на гарнитура на главата и тампоните на мотора и ми излезе около двеста лева главата-смяна на гарнитура,гумички на клапаните,шлайф и припасване на клапани+труда ,а с тампоните на мотора общо 260.Зависи какво ти правят,ако ти сменят примерно повдигачи на клапаните,или имаш изгорял клапан/и може и повече да легне,но не повече от триста лева според мен.
- kole7o
Перката работи, масло антифриз и всичко съм сменял преди няма и 2 седмици защото скоро я купих, даже и на майстор я оставих да я прави( ще и сменя гарнитура защото взима въздух и надува маркучите)поне така ми каза.И въпроса ми беше колко лв. нармално излиза операцията по смяна на гарнитурата защото ми каза една цифра...
-
- Автомобил: Jetta II 1990
- Двигател: PN
Това за надуването на маркучите може да не е само от гарнитурата. Газова уредба имаш ли? Признаците които описваш са същите като при надуване на газ във водата - повишено налягане в маркучите и прегряване. Ако е гарнитура, би трябвало да ти губи антифриз ако влиза в някой от цилиндрите, или да ти пресече маслото ако го смесва с него. Зависи къде е издухана гарнитурата.
Другия вариант е както каза колегата термостат. Ама това надуване на маркучите...Термостата не прави такива неща..
Другия вариант е както каза колегата термостат. Ама това надуване на маркучите...Термостата не прави такива неща..
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Ами ABS мотора има тази склонност да "издухва гарнитури" (детска болест си му е ).И аз смених гарнитурата 100 км след като си купих колата, но при мен маслото се беше пресякло.
Както казват колегите не бързай.Във Варна със сигурност има сервиз в който могат да определят какви газове има в антифриза та надува маркучите (имам предвит подходящатата апаратура )
Както казват колегите не бързай.Във Варна със сигурност има сервиз в който могат да определят какви газове има в антифриза та надува маркучите (имам предвит подходящатата апаратура )
- kole7o
Ясно.Аз вече така или иначе съм я оставил да ми сменят гарнитурата,така че ми остава да се надявам че е в нея проблема,защото при тази липса на финансови средства(все пак съм студент
) не ми се дават напразно пари.Пък и ми предстои да ходя в другия краи на България тази седмица и се надявам да не ми направи някой номер на магистралата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”