скъсан ремък на хидравлика и водна помпа
-
- Автомобил:
- Двигател:
скъсан ремък на хидравлика и водна помпа
Блокирал е лагера, който непосредствено задвижва хидравликата. Интересува ме дали ще има сериозни последствия за автомобила - Голф 3, 1,8 АБС. Ще бъда много благодарен, ако някой разбиращ обясни проблема ми.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз точно преди 3 дни имах същия проблем,случи ми се по време на път и даже имам тема поствана за това.Помпата си я свалих,занесох я на сервиз.Сменени са ми лагера и семеринга.С алуминиев корпус е и затова малко по-сложна е цялата операция--цепи се корпуса,набива се новия лагер със семеринга на горещо и това е.После на аргон се наварява за да се докапсулова лагера.
Цялото удоволствие ми струваше 50 лева,като се има впредвид че втора ръка ми искаха 160 лв,а нова 420 лева.Става въпрос за 1,9 TDI AGR двигател.Притеб трябва да е по-евтино,защото е бензинка твоята кола,мен ми писна в магазините за авточасти като чуят че търся каквото и да е за дизелов автомобил да правят ейййй такива доволни физиономии.Снощи си сложих поправената помпа,даже по тъмно че нямах търпение и всичко е ОК засега.Ето нейна снимка преди да съм я свалил,жалко че не се сетих да направя снимка след това да видиш как изглежда след ремонта.

Цялото удоволствие ми струваше 50 лева,като се има впредвид че втора ръка ми искаха 160 лв,а нова 420 лева.Става въпрос за 1,9 TDI AGR двигател.Притеб трябва да е по-евтино,защото е бензинка твоята кола,мен ми писна в магазините за авточасти като чуят че търся каквото и да е за дизелов автомобил да правят ейййй такива доволни физиономии.Снощи си сложих поправената помпа,даже по тъмно че нямах търпение и всичко е ОК засега.Ето нейна снимка преди да съм я свалил,жалко че не се сетих да направя снимка след това да видиш как изглежда след ремонта.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”