Възможно ли е да е от климатроника?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Възможно ли е да е от климатроника?!

Мнениеот Kozunak » Нед 19 юни 2005 0:58

оня ден изтръпнах.изкарвам си колата от гаража излизам да затворя вратата и :shock: ужас гледам локва под мотора.навеждам се топнах си пръстите помирисах на вода мязаше нито беше мазно (антифриз) нито беше масло нито имаше някакъв мирис.абе водичка си беше.клекнах под колата гледам капеше си екстра някъде около картера доколкото помня.както и да е бързах качих се и подпалих.сичко на колата си и беше в нормите.поразпитах едно приятелче баща ми и ме приятеля ме светна че може да е било от климатроника.такъв им бил принципа на климатичните инсталации и чак тогава се сетих че и на климатиците по сградите капе от едно маркуче.после се сетих че и цял ден (щото действието се развива вечерта) климатика бачкаше щото беше адска жега.та моля ви се успокойте ме.възможно ли е наистина да е от това.и какви други варианти ви се въртят в главите.мерси предварително.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Нед 19 юни 2005 6:56

От климатика е не са спичай. Влагата от околния въздух кондензира на капки по студените тръбопроводи и при компресора на на климатика. Тези капки се сливат, стичат се и капят под колата. Нема вредни последстивия.
Само Drive и нема проблеми

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 19 юни 2005 10:57

Не се притеснявай , в петък и на мен така ми изкараха ангелите на Шел до Каспичан. Един пич ми казва тече нещо от колата. Климатроника си работеше , а беше много горещо .Излизам от колата гледам доста капе , дърпам я напред и аз като теб правя проби и дегустации, пак гледам пак капе а моотора и климатроника си работят.Отварям капака и като погледнах се светнах че е от климатроника.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 19 юни 2005 11:08

ето от тука можете да се досетите за най голямата екстра на климатика (според мене поне) като вали и е горещо-климатика работи като хладилен осушител и стъклата не се потят... :dance:
а и принципно-като ти се запотят стъклата-климата включ-и готовоооо за секунди вече са чисти...
много ми е кеф като си Drive

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 19 юни 2005 11:43

мерси колеги!сдухах се много.ама точно както kris11 вика само дето не го близнах аххахаах иначе го мирисах мазах за малко и в лаборатория да го дам хах.vaskoto1 да так е с прозорците кат оне е включен климатика и мноооооооого по-бавно се ОТпотяват.включваш го и ХОП сичко е екстра. 8) мерси още веднъж на всички. :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”