проблем!!!! мига ми лампичката на водата! защо?
- vodkoleq
- Автомобил:
- Двигател:
проблем!!!! мига ми лампичката на водата! защо?
мига ми лампичката на водата! защо? има антфриз,капачката не изпуска.... всичко е наред обаче мига ЗАЩО?
Последна промяна от vodkoleq на Вто 10 фев 2009 12:30, променено общо 2 пъти.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем!!!!
Лампичка на термостат? 

Re: проблем!!!! мига ми лампичката на водата! защо?
Каква ти е колата бе човек ???!!! Какъв ти е мотора ???!!! Оформи си Питането !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
vodkoleq написа:мига ми лампичката на водата! защо? има антфриз,капачката не изпуска.... всичко е наред обаче мига ЗАЩО?
Кога ти мига? Само на студен двигател, и то при температури по-ниски от 5 градуса, примерно?
Ако да, не се притеснявай, не е страшно, а само дразнещо

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Kalin72 написа:Кога ти мига? Само на студен двигател, и то при температури по-ниски от 5 градуса, примерно?
Ако да, не се притеснявай, не е страшно, а само дразнещоОправя се със смяна на разширителното казанче.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Dobromirski написа:Kalin72 написа:Кога ти мига? Само на студен двигател, и то при температури по-ниски от 5 градуса, примерно?
Ако да, не се притеснявай, не е страшно, а само дразнещоОправя се със смяна на разширителното казанче.
И къде е логиката ?
Логиката е там, че датчика, който предизвиква това мигане, е на разширителното казанче, и е по-лесно да се смени казанчето в комплект, отколкото само датчика. По другите форуми е поисано много, дори тук, спомням си, преди месец-два имаше подобна тема.
Но повтарям, това по-горе важи само при условие ниска температура на въздуха и студен двигател!!!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Този датчик колега,е за нивото на антивриза
А на колегата бих му предложил да откачи буксата на този датчик,и да види дали пак ще свети.Ако свети значи не е от него,Ако спре сменявай.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, много добре знам за какво е този датчик
Също така знам и от опит (2 коли) как се оправя проблема.

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
А би ли ми казал като знаеш, какво влияние оказва външната температура,или колко е загряла колата?Датчика ,или работи,или не.И другото което не разбрах е,защо трябва да сменява цялото казанче?Като ти се развали датчика на перката, и радиатора ли си сменяваш???
-
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:А би ли ми казал като знаеш, какво влияние оказва външната температура,или колко е загряла колата?Датчика ,или работи,или не.И другото което не разбрах е,защо трябва да сменява цялото казанче?Като ти се развали датчика на перката, и радиатора ли си сменяваш???
Променя се съпротивлението на датчика. Сменя се цялото казанче, ако не ти се губи времето да сменяш датчик, който е интегриран в него, поне при някои от колите, които съм карал, е така.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Хммм, явно на някой е интегриран вътре , моят се монтира от външната страна и О-пръстенче и се монтира-демонтира само с едно завъртане (секунда секунда и половина
)
А сега по темата :
Проявих любопитство поради причината , че на мен също ми се случва при студено време (-20'С) да ми мига лампата за ниско ниво. При отваряне на казанчето сензора на датчика (той дефакто е съпротивителен и представляват 2 електрода) е потопен, но въпреки това мига. За всеки случай долях вода (поради липса на антифриз под ръка) и След рестарт на двигателя , всичко си беше ОК. На следващият ден...Същата работа. Бръкнах само с една клечка да разбъркам антифриза (бистър е кат сълза) , рестарт на двигателя и пак всичко е ОК. Последва демонтаж на датчика, почистване на двата електрода със шкурка .
Интересното беше , че като го потопих във вода си отчиташе, но като го топнах в концентрат (-72'С) не реагираше.
Монтирах го обратно и от тогава нямам ядове. (а може би, защото долях изтеклото с вода
)
Та всичко това ме навява на мисълта, че антифриза си променя електропрпводимостта в зависимост от температурата и затова се получава така.

А сега по темата :
Проявих любопитство поради причината , че на мен също ми се случва при студено време (-20'С) да ми мига лампата за ниско ниво. При отваряне на казанчето сензора на датчика (той дефакто е съпротивителен и представляват 2 електрода) е потопен, но въпреки това мига. За всеки случай долях вода (поради липса на антифриз под ръка) и След рестарт на двигателя , всичко си беше ОК. На следващият ден...Същата работа. Бръкнах само с една клечка да разбъркам антифриза (бистър е кат сълза) , рестарт на двигателя и пак всичко е ОК. Последва демонтаж на датчика, почистване на двата електрода със шкурка .
Интересното беше , че като го потопих във вода си отчиташе, но като го топнах в концентрат (-72'С) не реагираше.
Монтирах го обратно и от тогава нямам ядове. (а може би, защото долях изтеклото с вода

Та всичко това ме навява на мисълта, че антифриза си променя електропрпводимостта в зависимост от температурата и затова се получава така.
- vodkoleq
- Автомобил:
- Двигател:
значи колата е голф 1.9т след като запаля след малко почва да мига независимо топла/студена 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”