2 Въпросчета за Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zgeorgiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

2 Въпросчета за Г3

Мнениеот zgeorgiev » Нед 19 юни 2005 13:42

Здравйте пичове,
Търкалям голфчето от около месец и още не съм много в час с нещата около него. Та въпросите са ми:
1. Когато паля (всеки път) трябва да изчакам няколко секунди на контакт преди да завъртя ключа (горе-долу като дизел), иначе гасне, ако си изчакам работи на пушка. Като го взех ми казаха, че е нормално щото безиновата помпа трябвало да вдигне някакво налягане, но после говорих с момче което кара същата и той ми каза, че няма такъв момент! Интересува ме вие какво ще кажете, някакви мнения и предложения, та ако мога да си го поправя и сам ще бъде перфектно!
2. Понякога много трудно влизат скоростите (особено първа и задна). Интересува ме дали може да няма масло в скоростната кутия? Ако е така как да разбера...и евентуално колко парички е да ми го сменят?
Силно ви благодаря предварително!!! bowdown
Аааааааа, забравих да кажа: Голфчето е 1,6 101 h.p.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Нед 19 юни 2005 16:59

за маслото - 75W90 пълна синтетика задължително/такова има на всяко ОМВ за 15кинта литъра/ около 2.5 литра/по принцип е 2 ма хваща малко повече/ а могат да ти го проверят навсякъде където сменят масло, ако няма подобрение сложи добавка

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Пон 20 юни 2005 2:58

има един клапан между помпата и инжекцията.потърси там проблема с паленето а за скоростите виж си лостовете

пиши на КИРИЛИЦА !
golfer.

Потребителски аватар
zgeorgiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

???

Мнениеот zgeorgiev » Пон 20 юни 2005 11:35

Къде точно се намира тая клапа? Аз доколкото знам бензиновата помпа е при резевоара, или бъркам? Та около двигателя или около резервоара, че не стоплям :oops:
Мерсиииииииии

Потребителски аватар
zgeorgiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

мдааааааааа

Мнениеот zgeorgiev » Пон 20 юни 2005 18:49

по No 1 вече нямам оплаквания thnaks to Ваското bowdown bowdown bowdown. Тоя пич е най-големия! Абе пипна той нещичко по някакви маркучи от и към въздушния филтър и по компа. Сега, освен че пали на секундата и върви като полудела! Имам чувството, че когато смених свещите и разкарах катализатора не се отпуши толкова! Само ако и разхода ми паднееееееее................. bowdown bowdown bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”