Датчик на Хол; Центровка?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Датчик на Хол; Центровка?

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Нед 19 юни 2005 17:09

Вчера беше голям кошмар, пет часа висене на магистралата заради тоя скапан датчик. Добре, че един самоук приятел се усети овреме и ми домъкна едно делко от Сеат. Сглобихме го криво-ляво, но центровката замина и сега ни се тегли, ни се влачи, аванса свири даже и на първа, загрява и гасне на всеки светофар. Кажете едно хубаво място да си направя центровка и да изчистя компа от грешки. Старото делко ще му сложа само нов датчик (65лв в Бош) и трябва да я оправя, че ме е яд да я гледам. Благодаря на всички за отговорите. :cry:

Потребителски аватар
Jetta16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta16v » Нед 19 юни 2005 20:02

Познато ми е това чувство на мен ми се случи на Тракия преди година датчика струваше 70лв. смених си со сам и нямаше проблеми.

Потребителски аватар
batdin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batdin » Вто 21 юни 2005 18:43

В случай,че на някой му е интересно:
Един датчик на Хол от магазин за електроника струва от 3 до 20 лева.
Не знам дали може да се приспособи от механична гледна точка.
Тези авточасти направо са с безобразни цени.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 21 юни 2005 22:43

Датчик на Хол на едро от производителя (примерно Мелексис) е 40 стотинки :wink: ама има около 500 различни модела с различни характеристики и даже да го приспособиш едва ли ще тръгнеш...

Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Сря 22 юни 2005 9:16

Ами доколкото разбрах те са различни модели. Моя е от по-стария модел за Голф с кабелчета. Цената му в Бош е 65 лв (от приятел го взеха и съм 95% сигурен, че не са ме излъгали). Приятелчето изби стария, разпроби и занити нов (в сервиз тази операция струвала още 50-70 лв?) Та това от мен.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 22 юни 2005 9:19

Golf 3 -Astra 1.6 написа:Ами доколкото разбрах те са различни модели. Моя е от по-стария модел за Голф с кабелчета. Цената му в Бош е 65 лв (от приятел го взеха и съм 95% сигурен, че не са ме излъгали). Приятелчето изби стария, разпроби и занити нов (в сервиз тази операция струвала още 50-70 лв?) Та това от мен.

човек ти ме уби! :shock:
как така изби, разпроби, занити... :horror: :horror: Screwy
датчика си се продава комплект с плочка и се сваля делкото и се поставя новия културно. какви са тия вандалски операции?
единствено се разпробива избива и занитяа един пин на привода на делкото-ама датчика... stumm :No

Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Сря 22 юни 2005 9:28

vaskoto1 написа:човек ти ме уби! :shock:
датчика си се продава комплект с плочка и се сваля делкото и се поставя новия културно. какви са тия вандалски операции?
единствено се разпробива избива и занитяа един пин на привода на делкото-ама датчика... stumm :No

Не съм го правил аз, нито пък съм гледал как се прави. Аз висях като прани гащи на магистралата, а приятелчето дойде от София, свали делкото, върна се до София, домъкна едно старо делко колкото да се прибера и на другия ден оправи моето. Като го питах как го оправи ми обясни това с разпробиването.

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Чет 23 юни 2005 11:20

vaskoto1 написа:
Golf 3 -Astra 1.6 написа:Ами доколкото разбрах те са различни модели. Моя е от по-стария модел за Голф с кабелчета. Цената му в Бош е 65 лв (от приятел го взеха и съм 95% сигурен, че не са ме излъгали). Приятелчето изби стария, разпроби и занити нов (в сервиз тази операция струвала още 50-70 лв?) Та това от мен.

човек ти ме уби! :shock:
Да де прав си ама с плочката е значително по-скъпичък май(120 лв.) :horror: . А Като е без плочка(50-60 лв.) смяната става както е описал :deal колегата по горе. Аз си мисля :idea: че по-удачния вариант(или поне по-евтин) е цяло читаво делко барабар с датчика от морга(около 40 лв.) и си готов :dance: .

Потребителски аватар
Jetta16v
Автомобил:
Двигател:

RE:vaskoto1 написа:

Мнениеот Jetta16v » Чет 23 юни 2005 21:11

Васе, ако си внимателен с разнитването разпробиването и занитването става доста по евтино ВЕРВАИТЕ ми! :lol:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 23 юни 2005 21:19

е колко по евтино бре вальо-целия датчик си го взех за 58 кинта-е па да се тъня за 20 лева и да не знам какво съм занитил и къде... :dontknow: gruebel

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”