Странен проблем със спирачката по време на движение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем със спирачката по време на движение

Мнениеот DAXC » Чет 13 дек 2007 13:44

Колата е Венто 1,8 АБС, с ABS на спирачките. Преден ляв датчик е счупен и АБС-а не ми работи. Преди два дена се появи следния проблем: при натискане на педала на спирачката се усеща вибрация. Няма съпроводени трептения по волана или колелетата, само по педала. Това се усети няколко пъти-не е постоянно. Днес обаче странностите продължават: както карам с колата и изведнъж се усеща вибрация от към спирачната помпа. Вибрацията е съпроводена с вибриращ шум (жужене). Натискам веднага педала на спирачката а той стои в най-горно положение, втвърден и се усеща вибрация. Щом преодолея с натиск втвърдеността, колата моментално спира, като хода на педала е бил незначителен. Изгасям двигателя моментално, запалвам отново и проблема го няма. След известно време пак се появява същото.
Отидох в сервиз, и хората ми казаха, че проблема не може да бъде механичен. Не може да бъде от въздух в системата и да съм потърсил електричар. Закачих колата на VAG-COM и единственото което се засече, е че няма датчик.
Някой имал ли е такъв проблем, чувал ли е за такива проблеми. Дайте предложения от какво може да се получава. Лошото е, че не го прави постоянно, а на моменти и дори да накарам майстор да се качи, не е гаранция, че ще се покаже проблема пред него.

Потребителски аватар
invitorgen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот invitorgen » Чет 13 дек 2007 14:16

Моята прави същите номера при ниска скорост. Един от датчиците на АБС ми е повреден и за това така се получава. Тази систама създава много проблеми :(

vpanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpanev » Чет 13 дек 2007 18:10

Моя голф прави същия номер. само искам да отбележа, че това се проявява само когато запаля и лампата на ABS изгасне - тоест показва че АБС ниама проблем...., но след известно време както казваш се чуват разни звуци на помпата и сработвания на педала ( не на спирачките) след което има два варианта поне при мен - нещо се влушава в системата и лампата засвятка, при което спирачките вече си деистват без абс, или другиа вариант продължава абс-а да си работи нормално. Предполагам, че това може да се дължи или на хидромодулатора или на лоши контакти, защото когато вали дъжд всичко рабори маи нормално

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 13 дек 2007 19:11

Явно не съм единствения с такива проблеми. Остава да се разбере как да се предотвратят за в бъдеще.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 13 дек 2007 19:34

като си смениш датчика :idea:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 13 дек 2007 19:34

Предполагам датчика пуска грешна информация към компа на АБС-а и той от своя страна оглупява и прави глупости.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пет 14 дек 2007 11:57

Не може датчика да пуска грешна информация, защото него го няма.
А още по-интересното е, че до сега 80 000км карах без датчик и чак сега почна да прави проблеми. Замислям се да не би някой от кабелите на другите датчици да се оголил и да прави маса и така да подава объркваща информация към АБС-а. Ако е така, как мога да разбера дали някой от кабелите прави маса?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 14 дек 2007 12:26

Датчика може и да го няма, ама кабелчетата стоят, нали? ;)
И сега, в мокрото познай каква влага е!
Напрежението, което се получава от датчика е в миливолти! Малко му трябва, за да сработи! И да ти излъже компа.
Или смени датчика, или поне дай на късо двете му кабелчета. По този начин няма да се получават паразитни индукции.
А, и виж си кабелите на свещите, бобината и капачката да няма някакъв проблем ;)

Потребителски аватар
invitorgen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот invitorgen » Пет 14 дек 2007 12:28

kamus11 написа:като си смениш датчика :idea:

Аз си смених датчика с чисто нов и резултата е същия. Като ходя на диагностика се показва отново грешката: преден десен датчик не работи.... :(

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пет 14 дек 2007 17:55

виж по кабелите дали не е проблема.щом -ВАГА -казва ,че е датчик ,а ти си го сменил няма какво др. да е

Потребителски аватар
vladote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladote » Пет 14 дек 2007 19:24

invitorgen написа:
kamus11 написа:като си смениш датчика :idea:

Аз си смених датчика с чисто нов и резултата е същия. Като ходя на диагностика се показва отново грешката: преден десен датчик не работи.... :(

При теб може да има прекъснат кабел до датчика

Потребителски аватар
invitorgen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот invitorgen » Съб 15 дек 2007 12:50

Благодаря за съветите колеги! Ще сменя и кабела.. така и така съм се набутал вече

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”