тропане на г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pesholsd
Автомобил:
Двигател:

тропане на г4

Мнениеот pesholsd » Пон 10 дек 2007 22:59

ми нема много тропа голфа като минавам през неравности по путя...някои сменявал ли е сичко по предницата и знае ли кам колко пари е ... без амортисиорите ....тампони шарнири и др

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

за тропането

Мнениеот egoist_ok » Пон 10 дек 2007 23:05

Здрасти колега и аз го имах сащият проблем и се оказа че са тампони на стабилизиращата щанга - х 3лв./бр.
задни тампони на носачите - х 12лв./бр.

ВИЖ ПЪРВО СТАБИЛИЗИРАЩАТА ЩАНГА /като минеш през дупка имах чуството че ще пада колело а всичко здраво/ направо 1 седмица до като го открия ходих като луд :lol:

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 10 дек 2007 23:17

Аз имах сходен на тебе проблем и се оказаха тампоните на макверсоните
смених ги и заспа всичко цялото удоволствие ми излезе 90лв. с труда успех.

Потребителски аватар
pesholsd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesholsd » Пон 10 дек 2007 23:47

тампоните ми ги смениха на макферсоните...ама си тропа сигуно от стабилизираштата штанга ... мойе да си купя и тези тампони на носачите и тях да си сменя ... че и отзад си тропа ... а амортисиорите ако са издали багажа как да разбера

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 11 дек 2007 6:16

колега и аз имам подобен проблем, за който писах наскоро... през неравности се чува едно чукане от предното дясно колело... около коледа ще ходя в сервиз да видя от какво е и да се подменят я тампони, я каквото излезе... иначе най-елементарно за амортисьорите е като натиснеш (разклатиш) колата над съответното колело и ако е наред амортисьора колата трябва да си застане в спокойно положение като я пуснеш... ако се разклаща нагоре надолу докато се успокои-за смяна е съответния амортисьор... успех с решаването на проблема :wink:

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Вто 11 дек 2007 7:12

pesholsd написа:тампоните ми ги смениха на макферсоните...ама си тропа сигуно от стабилизираштата штанга ... мойе да си купя и тези тампони на носачите и тях да си сменя ... че и отзад си тропа ... а амортисиорите ако са издали багажа как да разбера

Майстора не погледна ли амортисиорите като е сменял тампоните на макферсоните.Намери си някои свестен майстор и я закарай да прегледа цялата предница.Може да е от много неща майстор ще каже не гадай успех :wink:

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Вто 11 дек 2007 12:05

и аз съм с такова хлопане и мисля че са ттампоните,даже днес ще ходя в сервиз и ще разкажа какво е!!!

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Вто 11 дек 2007 12:39

И аз бях с такова... и още съм....
Смениха ми тампоните на макферсоните около 80-90лв с труда и продължава да тропа като каруца... точно отпред от дясно... а като карам по павета ми идва да спра и да тръгна пеша... Ще видим в събота майсторите какво ще кажат ;)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 11 дек 2007 12:43

същия проблем...още не съм ходил да по щателно преглеждане на предницата, ама първоначалния преглед беше без видими проблеми...като локализирам точно нещата ще сменям...мразя да сменям здрави части....за сега карам бавно и внимателно...

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Вто 11 дек 2007 12:45

то и аз не бързам за никъде... ама като карам с 30 по паветата... и някой ще се качи скоро време върху мене... който локализира проблема да пише :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 11 дек 2007 12:46

dpetrov написа:то и аз не бързам за никъде... ама като карам с 30 по паветата... и някой ще се качи скоро време върху мене... който локализира проблема да пише :)

точноооооооо с 30 по павета тропа и при мен!...ако мина през дупка или легнал полицай няма никви проблеми....

Потребителски аватар
pesholsd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesholsd » Чет 13 дек 2007 0:43

о боже паветата :Д нема 6те се разпададне каручката...тия дни 6те е на труп4ата голфа ми се струва ... аиде някои не ги ли смени да кайе сега как през павенцата

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 13 дек 2007 8:28

аз май отивам към каре :(

за толкова години не съм сменял още карета...някой да обясни какъв звук дават ако са разбити външните...маншона го гледах ама не моа да разбера дали е пробит...много кално време и всичко е омацано...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 13 дек 2007 8:42

chefito написа:а...някой да обясни какъв звук дават ако са разбити външните...маншона го гледах ама не моа да разбера дали е пробит...много кално време и всичко е омацано...

Ако е скъсано (или дори леко спукано) маншончето, не може да не разбереш! Всичко наоколо стаа с грес!
А как трака външно каре?
В завой, на асвалт. При навиване на волана почва да се чува едно гадничко 'щрак-щрак-щрак...' :(
Много подходящо за тествне място (и близо до теб) е ръкавите за качване/слизане по новия надлез, до Сточна гара.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 13 дек 2007 9:06

radotom написа:
chefito написа:а...някой да обясни какъв звук дават ако са разбити външните...маншона го гледах ама не моа да разбера дали е пробит...много кално време и всичко е омацано...

Ако е скъсано (или дори леко спукано) маншончето, не може да не разбереш! Всичко наоколо стаа с грес!
А как трака външно каре?
В завой, на асвалт. При навиване на волана почва да се чува едно гадничко 'щрак-щрак-щрак...' :(
Много подходящо за тествне място (и близо до теб) е ръкавите за качване/слизане по новия надлез, до Сточна гара.

отивам ей ся ще се спуна до сервиза на рено :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”