тропане на г4
- pesholsd
- Автомобил:
- Двигател:
тропане на г4
ми нема много тропа голфа като минавам през неравности по путя...някои сменявал ли е сичко по предницата и знае ли кам колко пари е ... без амортисиорите ....тампони шарнири и др
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
за тропането
Здрасти колега и аз го имах сащият проблем и се оказа че са тампони на стабилизиращата щанга - х 3лв./бр.
задни тампони на носачите - х 12лв./бр.
ВИЖ ПЪРВО СТАБИЛИЗИРАЩАТА ЩАНГА /като минеш през дупка имах чуството че ще пада колело а всичко здраво/ направо 1 седмица до като го открия ходих като луд
задни тампони на носачите - х 12лв./бр.
ВИЖ ПЪРВО СТАБИЛИЗИРАЩАТА ЩАНГА /като минеш през дупка имах чуството че ще пада колело а всичко здраво/ направо 1 седмица до като го открия ходих като луд

- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз имам подобен проблем, за който писах наскоро... през неравности се чува едно чукане от предното дясно колело... около коледа ще ходя в сервиз да видя от какво е и да се подменят я тампони, я каквото излезе... иначе най-елементарно за амортисьорите е като натиснеш (разклатиш) колата над съответното колело и ако е наред амортисьора колата трябва да си застане в спокойно положение като я пуснеш... ако се разклаща нагоре надолу докато се успокои-за смяна е съответния амортисьор... успех с решаването на проблема 

- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pesholsd написа:тампоните ми ги смениха на макферсоните...ама си тропа сигуно от стабилизираштата штанга ... мойе да си купя и тези тампони на носачите и тях да си сменя ... че и отзад си тропа ... а амортисиорите ако са издали багажа как да разбера
Майстора не погледна ли амортисиорите като е сменял тампоните на макферсоните.Намери си някои свестен майстор и я закарай да прегледа цялата предница.Може да е от много неща майстор ще каже не гадай успех

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
chefito написа:а...някой да обясни какъв звук дават ако са разбити външните...маншона го гледах ама не моа да разбера дали е пробит...много кално време и всичко е омацано...
Ако е скъсано (или дори леко спукано) маншончето, не може да не разбереш! Всичко наоколо стаа с грес!
А как трака външно каре?
В завой, на асвалт. При навиване на волана почва да се чува едно гадничко 'щрак-щрак-щрак...'

Много подходящо за тествне място (и близо до теб) е ръкавите за качване/слизане по новия надлез, до Сточна гара.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:chefito написа:а...някой да обясни какъв звук дават ако са разбити външните...маншона го гледах ама не моа да разбера дали е пробит...много кално време и всичко е омацано...
Ако е скъсано (или дори леко спукано) маншончето, не може да не разбереш! Всичко наоколо стаа с грес!
А как трака външно каре?
В завой, на асвалт. При навиване на волана почва да се чува едно гадничко 'щрак-щрак-щрак...'
Много подходящо за тествне място (и близо до теб) е ръкавите за качване/слизане по новия надлез, до Сточна гара.
отивам ей ся ще се спуна до сервиза на рено

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”