момент на затягане на капак
момент на затягане на капак
Колеги някой да знае с колко Nm се затягат гайките на капака на клапаните. Търсих с търсачката но точно това не успях да намеря. Мотора е 1.8 ABS. Ще взема да се опитам да си сменя гарнитурата /коркова/ сам, само да знам това и да намеря назаем за малко динамометричен ключ /по-трудната задача
/

- varbanoff
- Автомобил:
- Двигател:
При мен е същата работа,даже две от новите шпилки превъртат и немогат да се стегнат докрайJerom написа:И аз имах такъв проблем.3 пъти сменявах корковата ама не...задържи 2-3 месеца и пак.Сега сложих гумена обаче тече от дясно има едно като полукръг ей от там тече като за световно не съм слагал никакви силикони и сега се чуда какво да я права.Тече си доста обилноа изглежда добре наместена

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
slav написа:А някой да знае има ли нужда да се сваля и почиства металната тръба за картерните газове, която на ABS мотора минава отпред. И има ли нещо специфично при нейното сваляне?
Колегите казват да....особено ако си на газзззззз

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
гхас
За две години 3 гумено метални гарнитури и 2 коркови . Вкарам ли я в лютеницата и се уреждам с теч. Вече само коркови, при тях наистина трябва да се внимава с стягането. Намерих си една малка тресчотка и стягам само с кутре и безимен. Завързвате ми очите и на 15мин. с бърсането и обезмасляването. Калашника сглабях по-бавно.
Ама поне корковите са по 3,70лв. Виктор Рейнц или Елринг. А иначе по 30лв. и пак същото. Това с теча на капака клапаните и 13,8в. за зареждане явно са запазена марка на Голфа. И там същото 3 алтернатора и два акумолатора смених и нема 14в. За 14,2-14,4 фантастика.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”