Дръжки на вратите на Г2
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Дръжки на вратите на Г2
Абе много се чупят тия дръжки. Не знам дали е само при мен, обаче през месец-два се налага да ги сменям. Кажете как сте решили този проблем (ако сте го имали изобщо де). И дали мога да сложа на Г2 дръжки от Г3 или Пассат 2?
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мисля че имаше теми по въпроса, но накратко. Купи си оригинални дръжки втора ръка. Измии ги старателно с топла вода да падне каквато смазка е имало(станала е лепкава с годините и е съпротивление). След старателното измиване намажи с грес и моторно масло или ако имаш някаква много фина грес може и само с грес. Идеята е да има смазка която да стои трайно и да не се вдървява в студените дни(когато дръжките се чупят най-много). След което пръсни с WD40 всичко по бравата на самата врата. Ако спазваш инструкцийте ти гарантирам че ще имаш изправни дръжки до края на живота на колата. Успех 

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Achim Lauritzen написа:Мойте са си оригиналните и вече 7-8 години не са мръднали-переодично смазване с подходяща грес е решението,не само на дръжките но и на бравите
И мойте на голф 1-цата са оригинални и вече 24години не са мръднали,а никва подръжка не съм им правил откакто съм взел колата

- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
много хора съм забелязъл, че не знаят как да си отварят вратите , и затова дръжките заминават .наи често на останалите врати ,а не предна лява
значи- слагаш ръката на дръжката ,четирите пръста пъхаш между дръжката и вратата ,след това си слагаш палеца от външната страна на дръжката и чак след това натискаш палеца ,за отваряне на вратата .много хора просто си пъхат пръстите и натискат палеца, дърпаики цялата врата ,това направо унищожава дръжките след около 50-60 такива отваряния 

- Лъвчо
- KMETO
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: AFN
kamus11 написа:много хора съм забелязъл, че не знаят как да си отварят вратите , и затова дръжките заминават .наи често на останалите врати ,а не предна лявазначи- слагаш ръката на дръжката ,четирите пръста пъхаш между дръжката и вратата ,след това си слагаш палеца от външната страна на дръжката и чак след това натискаш палеца ,за отваряне на вратата .много хора просто си пъхат пръстите и натискат палеца, дърпаики цялата врата ,това направо унищожава дръжките след около 50-60 такива отваряния
Да колега имаш право , точно преди седмица мой колега така отвори вратата на Голфето , че дръжката му остана в ръката

- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лъвчо написа:kamus11 написа:много хора съм забелязъл, че не знаят как да си отварят вратите , и затова дръжките заминават .наи често на останалите врати ,а не предна лявазначи- слагаш ръката на дръжката ,четирите пръста пъхаш между дръжката и вратата ,след това си слагаш палеца от външната страна на дръжката и чак след това натискаш палеца ,за отваряне на вратата .много хора просто си пъхат пръстите и натискат палеца, дърпаики цялата врата ,това направо унищожава дръжките след около 50-60 такива отваряния
Да колега имаш право , точно преди седмица мой колега така отвори вратата на Голфето , че дръжката му остана в ръкатаабе ужас
Ако дръжката е оригинална и добре смазане няма чупене дори да дърпаш цялата врата. Аз на дясната врата съм с оригинална и добре смазан дръжка и като я отварям нарочно дърпам без да си слагам палеца на дръжката и се отваря перфектно, а на шоферската съм с някакво менте и там трябва грамотно ама нямам проблем нали само аз я отварям.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”