Проблем със запалването на Голф 2 1.3i

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със запалването на Голф 2 1.3i

Мнениеот svetoslav_sp » Чет 13 дек 2007 19:57

Здравейте колеги!След като смених температурния датчик и за кратко проблемите със запалването изчезнаха за около 10 дни, днес отново имах проблем. След като бях минал към 20 км, спрях колата и след като след около 5 минути се опитах да запаля, не успях, колата се държеше като задавена. След неуспешни опити ме бутнаха и веднага двигателят запали. Не знам вече какво да търся като причина - изправен стартер, сменен температурен датчик с оригинален, нови свещи(слагал съм и старите но е ефекта е същия), изправни кабели .... Проблема винаги се получава когато спирам и двигателя не е достатъчно загрял, без значение дали съм на газ или бензин. Колеги помогнете със съвет вече не знам какво още трябва да сменям. Поздрави :D

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Пет 14 дек 2007 20:36

:confused

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Нед 16 дек 2007 14:18

Колеги отново пиша за проблема.Днес отново ми го направи, след като бях карал около 10 км градско и след това се опитах да запаля не успях, бутнаха ме и всичко отново е ОК. Сутрин нямам никакви проблеми със запалването, независимо от ниските температури колата пали от раз.Вече не знам какво да търся, провериха ми бобината и ламбдасондата и всичко си е ОК. Когато се опитам да запаля след като съм карал колата , същата е като задавена, въпреки че педала на газта не съм го докосвал и трябва някой да ме бутне за да запаля.Колеги ако можете помогнете със съвет :D

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Нед 16 дек 2007 15:22

Колеги, най-интересното е, че при топлото време не съм имал този проблем, започна да го прави след като паднаха температурите по +10 градуса.

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Нед 16 дек 2007 18:46

:confused

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Пон 17 дек 2007 19:07

Колеги, днес карах, спирах и колата си палеше от първия път, но съм все под напрежение, че като изгася двигателя отново няма да мога да запаля. Днес говорих с мои колеги в службата за проблема, но никои не може да ми помогне със съвет...

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Сря 19 дек 2007 20:50

Колеги, в събота съм се уредил при майстор по токовете и за резултата ще пиша :D Вече три-четири дни колата не ми е правила никакви проблеми със запалването.

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Сря 19 дек 2007 21:37

не съм запознат с този двигател, но преди години имах подобен проблем с една Ланчия. След многократни диагностики (смяна на свещи, кабели, дистрибуторна капачака, центровки, смукачи, карбуратори т.н. и т.н) се оказа прекъснат кабел на датчика на хол. Външно кабела изглеждаше добре, но вътре - нагорял и при мърдане на делкото няколко дена пали редовно, после пак спира.
Не знам дали съм бил полезен, но като гледам, че съм единствения коментирал . . .
Успех.

bojidar_vw2
Автомобил:
Двигател:

проблем с голф 1.3i

Мнениеот bojidar_vw2 » Сря 19 дек 2007 22:46

приятел аз сашто имам голф 2 1.3i и имах саштия проблем ходих при много маистори и като теб смених всичко ефект никакав накрая се оказа че е както се казва датчикат на шарпи значи това е ака си забелиазжал кадето излиза от деокото една буксичка то командва токат на бобината смених деокото и проблемат беше отстранен дано да сам ти помогнал приятел пиши какво е станало

Потребителски аватар
m&m16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m&m16v » Сря 19 дек 2007 23:09

Може и клемореда на контактният ключ да ти прави тази мизерия. На Голф 3 това е доста чест проблем.

bojidar_vw2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_vw2 » Чет 20 дек 2007 12:59

приятел с уважение това не е голф3 но все пак пича да опита не се знае :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 20 дек 2007 13:12

Миналата зима имаше доста такива теми с абсолютно същите симптоми!
Даже имаше и наблюдения, че по-често се случва, ако колата е била спряла под наклон ;)
Не съм запознат с газовите уредби, защото нямам такава, но поразтърсете се за нещо писано.
Една от чисто лаишките ми хипотези е незагрял изпарител и замръзване на клапана за газта при ниска все още температура при загасяне ... и да меши газ+бензин.

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Чет 20 дек 2007 15:51

аз се чудя защо преди да си почнал да сменяш каквото и да е не си отишшъл в най-добрия сервиз да ти направят диагностика и ремонт? веднага щеше да се разбере проблема и досега да си забравил за него.

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Чет 20 дек 2007 20:26

Колеги благодаря много за отговорите по темата, в събота ще пиша за това как е решен проблема със запалването :D

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Нед 23 дек 2007 11:22

Колеги както обещах, днес ходих до майстор във връзка със запалването. Направо се срамувам от това, което излезе като причина - не добре затегната маса на двигателя. Преди време почистих всички маси, но явно тази не съм притегнал добре. :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”