От известно време предницата започна да хлопа от едната страна.Едно ми направи особено впечатление като минах напряко през замръзнали кални коловози с малко по висока скорост... от предната дясна гума се чу хлопане .... През другото време в полегати вдлъбнатини ... и малки дупки предницата се държи стегнато ... От какво може да е това хлопане отпред....и има ли възможност от фатално счупване на нещо?
П.С.Преди зимата колата скърцаше като въртиш волана или са разбити лагерите на макферсона или шарнирите ... но като хвана студа вече няма и помен ... дори когато навън изсъхне или се постопли.Как мога да проверя дали са разбити шарнирите .... някакъв подръчен метод.
Благодаря предварително.

Хлопане от предницата
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе имам чувството че като мина през големи неравности предното колело ще ми избяга някъде (недаи си боже) а точната дума за шума е хлопане !
абе то това хубаво ... ама тропането .... няма ли опасност от счупване на нещо ?
Iv0 написа:Накрайниците ако скърцат придвижеине и завиване с ниска скорост или на място, могат лесно да се проверят като им инжектира- малко разтопена грес или масло със спринцовка с игла в маншончето ако спре, те са скърцали. Същото важи и за шарнирите!
абе то това хубаво ... ама тропането .... няма ли опасност от счупване на нещо ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”