Твърд педал на спирачката на Г4. Помощ!
Твърд педал на спирачката на Г4. Помощ!
Първо искам да поздравя всички колеги във форума и второ да се извиня за обяснимата ми некомпетентност по повечето въпроси. Преди това искам да спомена, че изчетох целия форум но не срещнах точно такъв проблем като моя.Скоро си взех Голф 4, а вече имам и книжка. Колата е супер, предстои и смяна на ангренажния ремък, но не затова ви пиша. Бих искал да се обърна към по-вещите във форума (т.е. всички освен мен
. Вчера се качих да карам за първи път, дотогава я беше карал само баща ми и аз малко на полигон. Карах си нормално до 30-тата минута, след което на едно кръстовище педала на спирачката издаде странен звук и не хлътна на вътре, а точно обратното - издаде се малко по-напред и стана доста твърд. Това бързо смути Мен - начинаещият шофиор и бързо хванах пътя към вкъщи. До преди това спирачките ми бяха перфектни, супер чувствителни, с много леко докосване спирах без проблем (инструктора ми ме беше научил да го правя доста добре на неговата бензинка). Но след това издаване напред на педала спирачният ми път се увеличи неколкократно (ако не и повече) и то при натискане на педала абсолютно докрай. Помислих си, че вече нямам спирачки. Това ме притесни още повече, бях готов да спирам с ръчната при необходимост. Криво-ляво се прибрах до вкъщи на 1-ва и 2-ра, но притеснението остана. Чудя се какъв би могъл да е проблема, дали е нещо сериозно, дали аз не съм прецакал нещо или просто е било писано да не я карам по празниците... Неска като я запали баща ми проблема беше същият. Ще ви бъда безкрайно благодарен, ако ме ориентирате откаде може да е проблема и как да се справя с отстраняването му? Предварително благодаря отново..

-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”