РЕШЕН проблема с падане на обороти след вкл. на консуматори

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

РЕШЕН проблема с падане на обороти след вкл. на консуматори

Мнениеот Damian01 » Вто 18 дек 2007 14:23

Колеги, днес най-после реших проблема по който бях писал - като загрее колата и включа фарове, парно на max, реотана за задното стъкло, оборотите на празен ход падат и стоят много ниски, около 400-500. Също и като натисна спирачката или въртя волана, също падат и остават паднали. След като питах кого ли не, и един казва че е нормално, друг че не е нормално, реших да отида на диагностика. Прочетох тук из форума и разбрах че колегите хвалят най-много сервиза в Аспарухово на ул. Искър 6 и също така Ицо елкона във Възраждане до газостанция Star Power. Аз реших да отида в този в Аспарухово, записах си час и след пълна проверка на всичко се оказа, че са били променени настройките на ТПС-а; аз като я купих колата, ходих в един сервиз да сменят маслото и ремъците, та се съмнявам че там са разбъзийаки нещо, защото пипаха нещо по двигателя. Проверката показа че колата ми е в перфектно състояние, което много ме зарадва, да ви кажа честно отлагах досега да ходя на диагностика от страх да не кажат че колата не е добре и хайде почвай да сменяш това, онова и т.н. Но не, всичко се оказа супер.
Ами това е, аз съм доволен от сервиза. Радвам се че най-после след почти 9 месеца отлагане проблема се реши.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: РЕШЕН проблема с падане на обороти след вкл. на консумат

Мнениеот joker » Вто 18 дек 2007 14:48

Damian01 написа:Колеги, днес най-после реших проблема по който бях писал - като загрее колата и включа фарове, парно на max, реотана за задното стъкло, оборотите на празен ход падат и стоят много ниски, около 400-500. Също и като натисна спирачката или въртя волана, също падат и остават паднали. След като питах кого ли не, и един казва че е нормално, друг че не е нормално, реших да отида на диагностика. Прочетох тук из форума и разбрах че колегите хвалят най-много сервиза в Аспарухово на ул. Искър 6 и също така Ицо елкона във Възраждане до газостанция Star Power. Аз реших да отида в този в Аспарухово, записах си час и след пълна проверка на всичко се оказа, че са били променени настройките на ТПС-а; аз като я купих колата, ходих в един сервиз да сменят маслото и ремъците, та се съмнявам че там са разбъзийаки нещо, защото пипаха нещо по двигателя. Проверката показа че колата ми е в перфектно състояние, което много ме зарадва, да ви кажа честно отлагах досега да ходя на диагностика от страх да не кажат че колата не е добре и хайде почвай да сменяш това, онова и т.н. Но не, всичко се оказа супер.
Ами това е, аз съм доволен от сервиза. Радвам се че най-после след почти 9 месеца отлагане проблема се реши.

Хм ....не ми звучи правдоподобно....ТПС не се пипа(и не се регулира!) след първоначалното му фабрично поставяне(дори на някои инжекциони той има пластмасови пломби).....това означава,че ти е сменян ТПС-а....а то йсе сменя обикновено след 300 000-400 000 км.....
абе иди все пак при Вальо и Ицо ....аз само на тях вярвам(не само защото се знаем от 20 години)но и са изключително лоялни към клиентите....

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Вто 18 дек 2007 15:04

joker, аз се обадих вчера първо на тях, обясних на човека за какво става въпрос, и той каза че няма сисъл да минавам диагностика и да си давам напразно парите, защото това било нормално, но аз все пак реших да отида и тогава записах час за сервиза в аспарухово.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 18 дек 2007 15:12

Значи едно е да обясниш ....друго е да отидеш на място.
Те са много коректни и затова са то отговорили така....още едно потвърждение на това,че не се стремят обезателно да одерат клиента..
Аз въпреки всичко бих си записал час при тях за пълен реглаж.....ще останеш доволен...30 лв къде не са отишли!То вече и за една свирка край пътя не стигат!

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Вто 18 дек 2007 15:29

да, и на мен ми направи впечатление това, но просто вече много се ядосвах с тези обороти и избрах втория вариант, т.е. сервиза в аспарухово, тъй като при ицо и вальо доколкото разбрах трябваше да изчакам 2-3 дена. ако не дай си боже пак възникне проблем, може този път да отида при тях.
сега се поразчетох за ТПС че ми стана интересно и колегите пишат че се настройва и регулира, защо казваш че не се пипа?

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Вто 18 дек 2007 17:10

Сподели от какво беше де .. :D

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Вто 18 дек 2007 17:31

ами говореха за грешни настройки и центровка, но на какво точно, да не ви излъжа. аз помислих че става въпрос за ТПС, защото и него споменаха, но незнам точно наистина. но резултата е налице и проблема вече го няма. какво точно са пипали и настройвали незнам, защото постоянно гледаха на монитора някакви показатели, но аз бях далеч и не можех да ги прочета.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 18 дек 2007 18:05

joker написа:Значи едно е да обясниш ....друго е да отидеш на място.
Те са много коректни и затова са то отговорили така....още едно потвърждение на това,че не се стремят обезателно да одерат клиента..
Аз въпреки всичко бих си записал час при тях за пълен реглаж.....ще останеш доволен...30 лв къде не са отишли!То вече и за една свирка край пътя не стигат!

Прекрасен пост, просто прекрасен.
Колко върви на час в онази част на България.
Иначе сравненията са интелегентни.Издигаш ми се в очите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”