Здравейте, колеги!
Голфа ми е 1.6 PN с карбуратор 2ЕЕ. На газ си работи перфектно, но на бензин глъхне, гасне, прекъсва при натискане на педала на газта. Като натисна напълно до долу педала и задържа не заглъхва само в първия момент, а продължава да се чуди дали да работи или не. Ниските обороти са стабилни и нормални.
Ще се насоча към горивната помпа (недостатъчен дебит) и към платна и гарнитури на карбуратора.
Затова да се информирам предварително:
1.Разглобяема ли е горивната помпа, сменя ли се мембрана в нея???
2.Някой, ако е сменял мембраната на ускорителната помпа, нека постне една снимка на старата, за да знам както да търся по магазините.
Гасне при натискане на газта (на бензин)(1.6PN 2EE) - РЕШЕНО
- ceci4
- Автомобил: VW Golf V TDI 16V
- Двигател: BKD 2004
Гасне при натискане на газта (на бензин)(1.6PN 2EE) - РЕШЕНО
Последна промяна от ceci4 на Сря 11 юни 2008 19:38, променено общо 2 пъти.
- ceci4
- Автомобил: VW Golf V TDI 16V
- Двигател: BKD 2004
Ето, че намерих време и разкачих всички букси от карбуратора. Измерих съпротивленията на буксите описани в ръководството, което собственоръчно преведох от немски и руски. Като единственото отклонение, което установих бе на потенциометъра на положението на дроселовата клапа. Не бях сигурен, понеже превода, а и самата диагностика бяха твърде аматьорски. Затова след известно отлагане говорих с майстор по карбураторите и той също се усъмни във въпросния потенциометър. След отлагане и от страна на майстора, ето че му дойде реда на този проблем и вече карбуратора ми действа на 100% и се ускорява прекрасно и на бензин вече
. Оказах се прав - всички устройства по карба бяха наред, освен потенциометъра, който бе сменен с такъв от друг 2ЕЕ карбуратор.
http://tyresmoke.data.bg/2EE%20checklist.doc

http://tyresmoke.data.bg/2EE%20checklist.doc

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”