с какъв ключ се развиват гайките на тампоните на макферсона

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kuki
Автомобил:
Двигател:

с какъв ключ се развиват гайките на тампоните на макферсона

Мнениеот kuki » Пет 04 яну 2008 0:44

Може и да е писано ама не намерих,та молбата ми е ,ако някой си ги е сменял дами каже с какъв ключ става,щото е малко по сложно.Как точно става,процеса.Защото скоро си сменях тампоните,ама мисля че не сме стегнали добре една от гайките ,дето лягат към лагерчето и сега ми похлопва ма дупките,а пък аз ги сменях с тъста ми ,а той е доста далече от Варна,и той си е напраил такъв ключ,ма сега като го няма!
Мерси!!!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 04 яну 2008 0:54

Хаха...ми то принципно с лула (21 или 22 беше???),като контра си държиш с имбус 6.Само че обикновените лули не влизат в тампона на макферсона - много са им дебели стените...може да се изтънят с пила,шмиргел обаче като се изтънят и здравината им отива под ягодите.
VAG имат специален инструмент за тая работа....Обаче нали съм българче и хитър разбираш ли и като видях,че с лула не става си купих камък от комплект на марката RICO,която в горната си част е направен като шестограм и без проблеми се захваща с лула 24.Най-тънкото в цялата работа е,че камъчето отгоре си има дупка (силно подозирам,че е за свещи по принцип,защото и гумичка си имаше),през която безпроблемно минават моите имбусни битове.Камъкът е с достатъчна тънка стена,за да влезе без проблеми в тампона.Иначе е мъка...знам.Шапката над бомето лесно се развива с обикновената лула,ама тампона....
Всичките тези проблеми съм ги ял с "малките тампони" с отделния лагер,които ги слагат на моделите след 1995.Преди 1995 са малко по-други,но вярвам,че проблемите с развиването са идентични.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 04 яну 2008 5:37

аз ги развивам гайките с камък за свещи от гедоре.А вътрешната която държи танпона съм си направил едно тулче и с него.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 04 яну 2008 9:44

За тези до 95 си има спец. инструмент с който няма никакъв проблем развиването на гайките.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”