Може и да е писано ама не намерих,та молбата ми е ,ако някой си ги е сменял дами каже с какъв ключ става,щото е малко по сложно.Как точно става,процеса.Защото скоро си сменях тампоните,ама мисля че не сме стегнали добре една от гайките ,дето лягат към лагерчето и сега ми похлопва ма дупките,а пък аз ги сменях с тъста ми ,а той е доста далече от Варна,и той си е напраил такъв ключ,ма сега като го няма!
Мерси!!!

с какъв ключ се развиват гайките на тампоните на макферсона
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хаха...ми то принципно с лула (21 или 22 беше???),като контра си държиш с имбус 6.Само че обикновените лули не влизат в тампона на макферсона - много са им дебели стените...може да се изтънят с пила,шмиргел обаче като се изтънят и здравината им отива под ягодите.
VAG имат специален инструмент за тая работа....Обаче нали съм българче и хитър разбираш ли и като видях,че с лула не става си купих камък от комплект на марката RICO,която в горната си част е направен като шестограм и без проблеми се захваща с лула 24.Най-тънкото в цялата работа е,че камъчето отгоре си има дупка (силно подозирам,че е за свещи по принцип,защото и гумичка си имаше),през която безпроблемно минават моите имбусни битове.Камъкът е с достатъчна тънка стена,за да влезе без проблеми в тампона.Иначе е мъка...знам.Шапката над бомето лесно се развива с обикновената лула,ама тампона....
Всичките тези проблеми съм ги ял с "малките тампони" с отделния лагер,които ги слагат на моделите след 1995.Преди 1995 са малко по-други,но вярвам,че проблемите с развиването са идентични.
VAG имат специален инструмент за тая работа....Обаче нали съм българче и хитър разбираш ли и като видях,че с лула не става си купих камък от комплект на марката RICO,която в горната си част е направен като шестограм и без проблеми се захваща с лула 24.Най-тънкото в цялата работа е,че камъчето отгоре си има дупка (силно подозирам,че е за свещи по принцип,защото и гумичка си имаше),през която безпроблемно минават моите имбусни битове.Камъкът е с достатъчна тънка стена,за да влезе без проблеми в тампона.Иначе е мъка...знам.Шапката над бомето лесно се развива с обикновената лула,ама тампона....
Всичките тези проблеми съм ги ял с "малките тампони" с отделния лагер,които ги слагат на моделите след 1995.Преди 1995 са малко по-други,но вярвам,че проблемите с развиването са идентични.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”