Скърцане

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Скърцане

Мнениеот dobrev » Чет 15 ное 2007 22:16

Здравейте колеги,
Появи се скърцане отзад вдясно мислех че е лагер ,реших като паркирам да стъпя на гумата разклатих я и спрях със закъснение се чу отново продължително скърцане.Пружина,тампон,амортесьор?Или нещо друго?

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пет 16 ное 2007 0:23

вътре в багажника където се захваща амортис ора горе най вероятно е изгнила ламарината и се е закъсала ,разхвърляй и виж.дано да не е това ,но не е лагер ,а и нямаш много варианти ако наистина е скърцане

Потребителски аватар
dobrev
Контакти:

Мнениеот dobrev » Пет 16 ное 2007 21:05

Не е изгнила ламарината вдигнах и гуменото калпаче разклатих колата но не мърда и не скърца от там, днес само като я карах бавно се чуваше, няма какво да гадая ами ще отида другата седмица да я видя в сервиз.Ако е лагер знам че трябва да свири а самия лагер да е посинял така ли е?

Потребителски аватар
dobrev
Контакти:

Мнениеот dobrev » Съб 24 ное 2007 22:15

Без да подозирам си оправих проблема.Та вдигнах колата на крик за да размърдам,разклатя, и тем подобни щуротии за да разбера от къде е това скърцане като пусках купето с крика отново скърцаше .Съответно след като бях вдигнал колата дръпнах и ръчната откъм скърцащата гума ръчната не държеше започнах да я регулирам (под пепелника гайките) и установих тогава че скърцането е от ръчната която заяждаше точно на тази гума и сега вече съм доволен :lol: проблема е решен!!!

Потребителски аватар
dobrev
Контакти:

Мнениеот dobrev » Нед 23 дек 2007 23:35

Появи ми се отново това скърцане но за постоянно, оказа се ръждясала чарк по спирачната система нещо като болт с маншон те са два та единия беше ръждясал и изкривен изправиха го смазаха го и всичко е ок.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”