Има доста теми по въпроса,обаче и различни мнения също.Затова се извинявам педварително,ама имам следното питане:
Зна4и при потегляне по баир колата притриса,и това вероятно е от пружинки мисля на феродовия диск(може и да се бъркам),та питането ми е могат ли да се сменчт само тия пружинки или трябва целия съединител,защото странното е че когато трагна първоначално(било то сутрин или обед)това притрисане го няма,а се появява след известно време,като се поизползва малко съединителя.И това не6то ми е така от вече 2 години и съм изминал около 20 000к и не става по ло6о ами е едно и също.И другото което е съединителя ми отделя много горе,ясно е че си отива ,ама дали трябва д се сменя целия???
Ако някой е имал същият проблем или разбира нещата ,моля да ми даде съвет.Благодаря Ви!

едно питане за съединителя
мерси за съвета,и аз така предполагах ама трябваше да питам 1-во!
Имам и още едно питане-когато набира колата,без значение на коя скорост- се клати(тресе) отпред,не е крива джанта или гума! Това от кое може да е :тампони на двигателя или прочетох също ,че може да е и от вътрешно каре?
КОгато карам извън града на 5-та не се усеща!!!
10х предварително
Имам и още едно питане-когато набира колата,без значение на коя скорост- се клати(тресе) отпред,не е крива джанта или гума! Това от кое може да е :тампони на двигателя или прочетох също ,че може да е и от вътрешно каре?
КОгато карам извън града на 5-та не се усеща!!!
10х предварително
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
най добре е както казва колегата да си смениш сичко комплект щото ме съмнява че притискателе ти е износен неравномерно и за тва тресе(като оставим това че съидинителот си заминаа).
а по другия въпрос обясни точно за кво люлеене иде реч?щот ко е джантата крива(или нещо гумата)тогаа ше тресе ма и волана ше ти тресе яко.
а по другия въпрос обясни точно за кво люлеене иде реч?щот ко е джантата крива(или нещо гумата)тогаа ше тресе ма и волана ше ти тресе яко.
Ами не са свещи,кабели или делко защото всичките неща са сменени (аз оттам почнах),а проблема си остава! За4и съм сменял тампоните всичките,НО един по един,а по късно разбрах че било по -добре да се сменят всичките заедно. Защото като бях сменил тоя на скоростната кутия дето е маслен,се беше оправило,той и майстора каза че е било от него!Ама след около 2 месеца пак същото. Явно тампоните са биле гадни.Сега смятам да взема да сменя само задните два,като купя Лемфъордер,защото то от там идва проблема ,пък и тоя отпред го сменях последно,и смятам че не е отишъл още.Те като ги сменях тампоните ги купих от Ауто 07,пък те нямат хубави (ама аз кат не съм знаел)пък и то единия тампон тоя дето заден десен се пада е Оптимал,пък те бие най големите боклуци,а другия отзад нчкав Италиански Birth мисля че беше,ама явно и той боклук.Ама утре майстора ще ги види пак и ще каже каква е работата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”