забива при рязко подаване на газ-решено.!
- nasko_pld
- Автомобил:
- Двигател:
забива при рязко подаване на газ-решено.!
Здравеите маниаци ,имам едно питане аз също като вас карам Голф 3 1,8 АБС двигател,проблема при мен е като трагвам рязко или като превклуча на втора се получава едно забиване ,усеща се повев4в на газ,прави го по различно време не винаги,мисля си че е от кабелите ама на бензин не се усеща почти,при по големе предавки-3,4 5не се усеща нищо ,набира си нормално,газта не е свита нито пак е много отворена,нормално гори и варви,само тожа ме дразни понякога като се получи,дано помогнете колеги
Последна промяна от nasko_pld на Пон 24 дек 2007 9:21, променено общо 1 път.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Как се подава газта към моното, с плочка или по друг начин? Има варянт плочката да прави проблема.
Последна промяна от Glove на Съб 22 дек 2007 20:19, променено общо 1 път.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Газово имаш ли??или са ти отвъртени кранчетата много/богата смес/ или поради това че е зима и въздуха който постъпва в мотора основно е студен/богат на повече кислород/ има недостиг на гориво/бедна смес/.Ако съм прав то с 1/2оборот отвъртане кранчето на газта колата ще тръгне както трябва,или един замърсен въздушен филтър ще свърши същата работа.
Те тва е от личен опит.
Те тва е от личен опит.

Последна промяна от Danny boy на Нед 23 дек 2007 10:20, променено общо 1 път.
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
- nasko_pld
- Автомобил:
- Двигател:
днес отворих капака и взех да оглeждам и разбрах че тампона на моноинжекциата е цепнат и най вероятно проблема ми е от там ,купих нов утре сутринта ще го смения моя човек който ми поддаржа колата,интересно защо на се осеща толкова проблема на бензин ,макар че разхода ми на газ се вдигна на 13 ама си мислех че е от студа ,дано се оправи проблема след смяната,вие как мислете?
nasko_pld написа:днес отворих капака и взех да оглeждам и разбрах че тампона на моноинжекциата е цепнат и най вероятно проблема ми е от там ,купих нов утре сутринта ще го смения моя човек който ми поддаржа колата,интересно защо на се осеща толкова проблема на бензин ,макар че разхода ми на газ се вдигна на 13 ама си мислех че е от студа ,дано се оправи проблема след смяната,вие как мислете?
Колко пари го взе,марка и от къде,че и моя е цепнат ама още се ослушвам

-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
При мен имаше същия проблем..забиваше като тръгвам или превключвам на 2-ра.По забележимо беше на газ.Имаше и допълнителен ефект...на празен ход самопроизволно се променяха оборотите за части от секундата и после пак се връщаха към нормални.Оказа се от един от кабелите за свещите.Хванах го чрез измерване на всичките един по един с обикновен мултрицет...даваше безкрайност за съпротивление,а другите бяха към 5-6 килоома.Смених го и вече няколко месеца нямам проблем.
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ЗАБИВА КАТО ПОДАДЕШ РЯЗКО ГАЗ-ПРОБЛЕМА РЕШЕН!!!
Браво !!!
Само искам да вметна ,неочаквай чудеса от разхода
Сега той ще зависи само от теб
Аз карах венто с този мотор и след същата процедура (смяна тампона на моното),от мераци да видя колко ще изгори качих разхода от 13 на 15
След като се нарадвах как върви и ускорява и взех да я карам спокойно паднах на 11,5 -12,5 градско зимата !
Успех и дано я докараш под 10/100 ама надали !
Само искам да вметна ,неочаквай чудеса от разхода

Сега той ще зависи само от теб

Аз карах венто с този мотор и след същата процедура (смяна тампона на моното),от мераци да видя колко ще изгори качих разхода от 13 на 15

След като се нарадвах как върви и ускорява и взех да я карам спокойно паднах на 11,5 -12,5 градско зимата !
Успех и дано я докараш под 10/100 ама надали !

Re: забива при рязко подаване на газ-решено.!
Може би трябва да минеш при газаджия след интервенцията 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”