Проблем с карбуратора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Luxeon
Автомобил:
Двигател:

Проблем с карбуратора

Мнениеот Luxeon » Сря 26 дек 2007 10:26

Здравейте :) поздравления за хубавия форум.Поиграх си и прочетох по старите теми за инфо, значи става въпрос за Голф 2 1.6 PN като означение на двигателя и познатия ви 2ЕЕ карб. :D При евентуалната му смяна ме интересува какви части са необходими(всмукателен колектор,жила- на газта и смукача )също така съвместимоста с други марки например Ауди.Ще съм благодарен ако някой ми изброи точните модели и видове части необходими за смяната и намират ли се въпросните.
Благодаря предварително

П.П:Весела Коледа на всички :!: Живи и здрави

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

jhjke

Мнениеот lozan67 » Сря 26 дек 2007 16:33

Ако не си състезател си вземи 2Е3 става на твойте тръби сменяш само тампон. Иначе от Ауди Кейхин, но със колектора. Разгледай из продава май имаше един Кейхин със смукателни тръби и всичко друго. Ето ти линк за нея http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 9%F5%E8%ED :D

Последна промяна от lozan67 на Сря 26 дек 2007 16:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 26 дек 2007 16:35

Карбуратори стават 2Е2 от същия мотор и Кеихин от Ауди 80.Първия е с автоматичен смукач а втория ще ти е необходимо жило защото е с ръчен.Препоръчвам ти Кеихин ,доста колеги от форума са с такъв.

Потребителски аватар
Luxeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luxeon » Сря 26 дек 2007 17:25

Благодаря за отговорите. Колата по принцип е на бащата ,аз карам друга марка :D и не става въпрос за състезателно каране.При смяната с Кейхин от Ауди са ми необходими колекторите+карб. и жилото за смукача нали правилно съм схванал ? А жилото на газта пасва ли ?

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Сря 26 дек 2007 18:36

Аз наскоро смених 2Е2 с Кейхин 2 от Ауди.
Наложи се да го сменя заедно с колектора тъй като основата на тампона на кейхина е по-голяма. Някой тогава ми каза, че колектора от двигател PN е същия като на аудито. Но за сега не съм вижадал такъв колектор с очите си за да потвърдя. Вероятно е нужно да си набавиш само карбуратор, тампон и жило за смукача. Жилото на газта пасва. За смукача си купих универсално жило с дръжказа 7лв.
По принцип се налага да се смени и кутията на въздушния филтър с такава от моноинжекцион. Аудито е с кръгъл филтър като москвичите но при голфа не остава място за него. Аз за сега карам с оригиналния пласмасов капак на пиербурга и съм го привързал с една тел към карбуратора но това е временно решение.

Потребителски аватар
gelezen
Автомобил: Vw Golf IV
Двигател: BCB 2006

Мнениеот gelezen » Сря 26 дек 2007 19:47

Вземи си карбуратор 2Е3 и няма да сменяш нищо друго.Само трябва да се изпили леко тампона на карба.Ще имаш много нисък разход на бензин,ако е читав естествено.

Потребителски аватар
Luxeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luxeon » Сря 26 дек 2007 21:00

А с електронната част как стои въпроса( блока за управление,сондата ) напълно ли се премахват ? Извинявам се за въпросите но с карбураторите не съм в час :D

Потребителски аватар
gelezen
Автомобил: Vw Golf IV
Двигател: BCB 2006

Мнениеот gelezen » Сря 26 дек 2007 21:37

Моите си стоят,още не съм ги махнал.Не пречат ,ако не те дразнят.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”