от няколко месеца разходът ми стана страшно висок - 14-15 на 100.
двигателят е ЕЗ с карбуратор 2е2.
Карам на къси разстояния и прдполагам това е спомогнало за високия разход, но предишните две зими карах пак същите разстония и разходът ми беше не повече от 11/100.
Свещите са катранено черни. Ауспухът също. Смених бензиностанцийте, но резултатът е същият.
Направих 100 км наведнъж градско ( без трафик, само светофари и бавно каране - 100 км за около 3 часа и половина ) и ми даде 9/100. За съжаление този разход не ме топли.. ама никак.
Давайте идеи какво може да се направи.
Като запаля колата, оборотите са около 1700-1800 ... после бавно спадат. Първите няколко минути внимавам да не му даваме много зор за да не му забия муцуната ( предполагам като се натисна газта преобогатява сместа ). Тихите обороти са ми около 950-1000 ( гласил съм ги така че да не ми тресе ).
Като се замисля единствените разлики по колата, които могат да окажат влияние, от миналата до сегашната зима са настройките на карба и смяната на крайното гърне с резонатор. Въздушният филтър го сменям на няколко хиляди километра. Гумите в мометна са ми стандартните за модела.
Висок разход :(
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен трябва да се регулира карбуратора и да му се направи пълна профилактика.Вече ставаме банални но твоя човек е http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... &highlight
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
muncho и аз имах такъв проблем беше се износила игличката и постоянно си влизаше гориво заех да търся такава игличка по магазините ама уви никои не ми намери точно тоя модел за пиера намерих втора употреба стана още по лошо накрая в една морга за 60 лева намерих друг карб ако не друго поне разхода нормализирах
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”