Странен проблем... с паленето , бензина може и филтър ..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем... с паленето , бензина може и филтър ..

Мнениеот koew » Нед 30 дек 2007 12:40

Здравейте !
Искам да споделя за странен проблем !!! ..... Дайте идеи ... ???
Сега карам един Голф-2 (XI.91г) някаква "междинка" явно малка серия с двигател от Поло – 1.3 пълна ижекция " DGJet " ... Изобщо когато се наложи да купувам части отивам със свалената стара защото е ужас... (ако не нося часта) .... да се прибера и да видя че не точно такава.
Та какъв е проблема. :oops: Колата си вървеше много добре , когато наскоро видях че из под десния калник отпред тече бензин. Свалих възд. филтър и под него в калника видях нещо като филтър ли ... кръгло в него влиза една тръба за бензин и един маркуч за въздух (на стария Голф го нямаше). Ходих на един сервиз ... и там ми изолираха двата тръбопровода, като ми казаха да карам така. Да обаче възникна голям проблем. Голфът пали само първия път и след това не може, трябва да мине доста време за да запали отново на стартер.
Ще бъда благодарен ако някой се сблъсквал с такъв проблем да даде идея.... Що е това , за какво служи и мога ли да карам така докато си намеря това нещо ...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 30 дек 2007 17:54

Обсъждано е доста пъти. Това е канистър за бензиновите пари. Като цяло, използва се главно от екологична гледна точка за изпускане на парите от резервоара, но има функция и на обогатител на сместа при ускорение! Тогава парите се подават към всмукателния колектор.
Не би трябвало, обаче, от там да тече бензин. Може би имаш запушване някъде другаде.
Нпиши в търсачката 'канистър'. Все ще излезнат двайсетина теми, дето е обяснявано за този канистър. ;)

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Пон 31 дек 2007 12:47

Благодаря за бързия отговор "radotom"!
Аз все пак сък отъскоро във форума и не съм го срещал. А колкото до теча на бензин си го има, прави доста голямо петно.... не знам дали може да е свързано с това че напълних резервоара до горе и няколко дни не съм я карал. А знае ли някой колко струва този 'канистър' казаха ми около 120-130 лв, ако евентуално се наложи смяна или не си заслужава .....
А дали това че двата маркуча към него ('канистъра'.) са изолирани и запушени оказва някакво влияние върху паленето т.е. че след първото запалване трябва да мине доста време за да запали отново на стартер или да търся нещо друго..... т.е това че отказва повторно да запали е чисто свпадене с ...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”