Благодаря Предварително...
Golf III 1.8 ABS или AAM
Golf III 1.8 ABS или AAM
Хора плс кажете как да позная голфа ми дали е АБС или ААМ.... начи стария му собственик ми каза че е 90коня и ми го тжарди а по талон се води 75... а номера на мотора е раждясал и ништо не се види
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Абе тъй е ама я виж под аватара на КОКО- 112+ вади , че къв е тогава маторя,аchefito написа:emo-gar написа:По хода на буталото, дано да не се заблуждавам, май там е разликата.Не знам колко, потърси в тех. док.Сваляш свещ и правиш сравнителни измервания, добре е да имаш данни от известен мотор
то от тва ще му е по лесно да иде на диното...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
emo-gar написа:Четох до сега в ЕТКА за евентуални лесно проверими разлики.Абе май има разлика в последния символ ( буква) от номера на компа-да кажат тези дето са търсили и подменяли мозъка, за сега не твърдя със сигурност
номерът на кампютъра е различен за ABS и ААМ....декодера на Елкона ще ти прочете номера на компютъра...после влизаш в нета и..сравняваш
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
joker написа:номерът на кампютъра е различен за ABS и ААМ....декодера на Елкона ще ти прочете номера на компютъра...после влизаш в нета и..сравняваш
Това е единия вариант.
На външен вид трудно ще ги различиш, да не кажа - невъзможно.
Разликите са най-вече в буталата, разпределителен и колянов вал и изпускателните колектори.
Погледни си гърнетата, ако са на 42мм, при положение, че не са сменяни можеш да считаш, че е ААМ. На АБС двигател гърнетата са фи 50мм.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”