Замръзват ми чистачките и лед по стъклото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Замръзват ми чистачките и лед по стъклото

Мнениеот sashoskiora » Сря 02 яну 2008 20:40

Замръзват много кофти и лед по стъклото в края от ляво на Г3.
Имате ли проблем и как го решавате.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Замръзват ми чистачките и лед по стъклото

Мнениеот petko5 » Сря 02 яну 2008 21:50

sashoskiora написа:Замръзват много кофти и лед по стъклото в края от ляво на Г3.

Водата замръзва при 0градуса по целзий :idea:
Навън е -7градуса по целзий, ти какво очакваш да има по стъклото....маргаритки !!!!!! :)
Единствения начин е гараж с температура над +10градуса по целзий :wink:

Потребителски аватар
rodeo man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rodeo man » Сря 02 яну 2008 22:32

всеки има проблеми все пак зима е :No аз го решавам със стъргалка за стъкло струва 1,50 :screwy стържеш и няма проблеми

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Re: Замръзват ми чистачките и лед по стъклото

Мнениеот angell » Сря 02 яну 2008 23:02

sashoskiora написа:Замръзват много кофти и лед по стъклото в края от ляво на Г3.

той май иска да каже от вътре... ако е така значи имаш мн. влага в купето... може стелките да са ти мн. мокри... така ми беше на реното едно време

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Сря 02 яну 2008 23:46

Пръскате ли стъклото с спрей,някаква грижа за чистачките това питам???????
Стъклото на Г3 е по навътре от страни конструктивно и като работят чистачките там се събира мокър сняг и замръзва.Нямам проблем с парното,напротив.

Потребителски аватар
pacoy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoy » Чет 03 яну 2008 11:05

Батко палиш си колата излизаш оставяш парното на 1-2 да бачка излизаш със стъркаглката стържиш ако пак има пръскаш с тези спрейове за размразяване на автомобилни стъкла по 4-5 лв са стъклото се размръзява на момента става на капки и си готов за дрифтове по пътя ;)

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 03 яну 2008 11:10

Спясяваш се с подръчни материали, т.е стъргалки парно на 3-4 да духа изчакваш 5-6 мин. и си готов.

Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Чет 03 яну 2008 16:23

sashoskiora написа:Пръскате ли стъклото с спрей,някаква грижа за чистачките това питам???????
Стъклото на Г3 е по навътре от страни конструктивно и като работят чистачките там се събира мокър сняг и замръзва.Нямам проблем с парното,напротив.

Аз ползувам концентрат на "Conax" (или както там се пише) - разреждам си го с вода според указанията на етикета..., т.е. правя си течност за казнчето за чистачките, но не я наливам всичката в казанчето, а си държа малко на вратата и поливам с нея (на ръка) чистачките и след 5-6 секунди започвам да отлепям перата на чистачките внимателно!!! Този концентрат е значително по-евтин ("Billa" или "OMV") от готовия разтвор на същата фирма. Купен като концентрат е малко по-скъп е от "Motox"-a, но го превъзхожда значително!!! Разбира се през това време парното ми работи на 2 (насочено към предното стъкло)... Абе студа си е студ!!!
Само за информация (ако теинтерисува разбира се): Ключалките ги размразявам и смазвам едновременно (забележи: ЕДНОВРЕМЕННО и двете) с КЕРОСИН!!! - пробвай и няма да съжаляваш!!!

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Чет 03 яну 2008 22:12

Замръзва ми централното на шофьорската врата-проблем?Вратата и бравата са супер,ами самото централно не се вдига копчето ,леко тръгва и до там,като се затопли купето няма ядове.
Даите идея как да се справя с проблема.

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Чет 03 яну 2008 22:51

Имах подобен проблем на MK2 и решението беше сваляне на дръжките на вратите, почистване със спирт хубаво и в най-малките ъгълчета и дупчици след което ги напръсках с WD-40 и вече 3 зими няма грижи. Решение за сега да го направите...хмм сложно е намерете си някой гараж и там че иначе няма как :)

иначе за предното стъкло, след неприятни емоции благодарение не плиткия ми мозък и прекален нтусиазъм преди да пусна чистачки или да тръгна да свалям стъкла пръскам с този разтвор на SONАX за чистачките и чакам половин минута да съм сигурен че всичко е станало на киша, след което просто пускам чистачките да си свърпат работата 8)

Потребителски аватар
menkata123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот menkata123 » Нед 06 яну 2008 8:27

Пръскам със спрей изчаквам да се отече по стъклото хубаво и след около 1-2 минути си пускам и чистачките,ама и там съм със по концентриран разтвор че иначе пак замръзва джама.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”