Замръзват много кофти и лед по стъклото в края от ляво на Г3.
Имате ли проблем и как го решавате.
Замръзват ми чистачките и лед по стъклото
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: Замръзват ми чистачките и лед по стъклото
sashoskiora написа:Замръзват много кофти и лед по стъклото в края от ляво на Г3.
Водата замръзва при 0градуса по целзий

Навън е -7градуса по целзий, ти какво очакваш да има по стъклото....маргаритки !!!!!!

Единствения начин е гараж с температура над +10градуса по целзий

Re: Замръзват ми чистачките и лед по стъклото
sashoskiora написа:Замръзват много кофти и лед по стъклото в края от ляво на Г3.
той май иска да каже от вътре... ако е така значи имаш мн. влага в купето... може стелките да са ти мн. мокри... така ми беше на реното едно време
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
- G3CL_AEE_1.6FI
- Автомобил:
- Двигател:
sashoskiora написа:Пръскате ли стъклото с спрей,някаква грижа за чистачките това питам???????
Стъклото на Г3 е по навътре от страни конструктивно и като работят чистачките там се събира мокър сняг и замръзва.Нямам проблем с парното,напротив.
Аз ползувам концентрат на "Conax" (или както там се пише) - разреждам си го с вода според указанията на етикета..., т.е. правя си течност за казнчето за чистачките, но не я наливам всичката в казанчето, а си държа малко на вратата и поливам с нея (на ръка) чистачките и след 5-6 секунди започвам да отлепям перата на чистачките внимателно!!! Този концентрат е значително по-евтин ("Billa" или "OMV") от готовия разтвор на същата фирма. Купен като концентрат е малко по-скъп е от "Motox"-a, но го превъзхожда значително!!! Разбира се през това време парното ми работи на 2 (насочено към предното стъкло)... Абе студа си е студ!!!
Само за информация (ако теинтерисува разбира се): Ключалките ги размразявам и смазвам едновременно (забележи: ЕДНОВРЕМЕННО и двете) с КЕРОСИН!!! - пробвай и няма да съжаляваш!!!
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах подобен проблем на MK2 и решението беше сваляне на дръжките на вратите, почистване със спирт хубаво и в най-малките ъгълчета и дупчици след което ги напръсках с WD-40 и вече 3 зими няма грижи. Решение за сега да го направите...хмм сложно е намерете си някой гараж и там че иначе няма как
иначе за предното стъкло, след неприятни емоции благодарение не плиткия ми мозък и прекален нтусиазъм преди да пусна чистачки или да тръгна да свалям стъкла пръскам с този разтвор на SONАX за чистачките и чакам половин минута да съм сигурен че всичко е станало на киша, след което просто пускам чистачките да си свърпат работата

иначе за предното стъкло, след неприятни емоции благодарение не плиткия ми мозък и прекален нтусиазъм преди да пусна чистачки или да тръгна да свалям стъкла пръскам с този разтвор на SONАX за чистачките и чакам половин минута да съм сигурен че всичко е станало на киша, след което просто пускам чистачките да си свърпат работата

- menkata123
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”