къде е този отдушник? Моля помогнете

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
k_lambov
Автомобил:
Двигател:

къде е този отдушник? Моля помогнете

Мнениеот k_lambov » Съб 05 яну 2008 12:02

Мнение от форума:
"Та карам си аз с полото 1,3Gt 92 година вчера сутринта по Ботевградско шосе,навън е минус 7 и изведъж на светофара чувам как клапаните започват да щракат.В
първият момент си помислих че камиона който беше спрял до мене нещо трака ,но като подадох газ и щракането се увеличи.Както си тръгнах от сфетофара и няма 100 метра светна лампата на маслото и зумера започна да свири.Спирам аз отварям капака и какво да видя маслото излиза през пръчката.Обадих се на приятел да ме затегли и направо на канала.В първия момент започнах да мисля за някакви тежки повреди,но след консултация с един специалист открих веднага причината за високото налягане в двигателя, а именно запушване на .отдушника.Когато го разглобих въпросният отдушник вътре беше пълно със някаква полу течна маса подобна на грес и конденз който беше станал на лед.Почистих, сглобих,сложих масло и нов маслен филтър и колата заспа.Та препоръката ми към всички колеги е да си направят незабавна профилактика на този отдушник,че не се знае кога може да се задръсти и да създаде главоболия."

Колеги, за кой отдушник става въпрос

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 05 яну 2008 12:08

онзи мъркуч дето излиза доло от картера и влиза в кутията на въздушният филтър :!:
Колата поло ли е?

k_lambov
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот k_lambov » Съб 05 яну 2008 12:11

Anbuch написа:онзи мъркуч дето излиза доло от картера и влиза в кутията на въздушният филтър :!:
Колата поло ли е?

и аз така си мислех. колата е голф 3

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

.....

Мнениеот XIKS » Съб 05 яну 2008 12:27

аз края на лятото направих тази профилактика :wink:

Потребителски аватар
seikon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот seikon » Съб 05 яну 2008 12:53

Аз зимата на 2006 го почистих и така до вчера вечерта. Като паркирах видях диря масло и пак от щеката хвърляше. Днес го почистих 10 лв. ми струва удоволствието.Явно всяка есен ще го правя!

k_lambov
Автомобил:
Двигател:

какво да почистя

Мнениеот k_lambov » Съб 05 яну 2008 13:20

seikon написа:Аз зимата на 2006 го почистих и така до вчера вечерта. Като паркирах видях диря масло и пак от щеката хвърляше. Днес го почистих 10 лв. ми струва удоволствието.Явно всяка есен ще го правя!

колеги, така и не разбрах какво трябва да почистя. на моя голф 1.4 97г. няма такъв маркуч. има тръба която е близо до изпускателния колектор и влиза във въздушния филтър (за топъл въздух, но не и за газове)

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Съб 05 яну 2008 22:28

Не е тази тръба.Доколкото съм наясно,това е маркуч,който трябва да излиза от картера,минава отзад на двигателя и влиза отгоре на двигателя.Обикновено при много ниски температури замръзва и се запушва (не съм наясно защо) и картерът няма отдушник.Тогава маслената помпа вдига налягането повече от нормалното и маслото се чуди от къде да избие.Най-малкото съпротивление е през отвора на щеката.И на мен тази сутрин ми се случи...беше -16.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Нед 06 яну 2008 0:17

голф 1.3 съшщата процедура сутринта и май май сяка зима едно и също.

извинете за спама ама ми се появи друг проблем преди около 4 часа отивам на гости-колата работи нормално но точно преди да стигна (на около 15 км път)за да гасне още докат уснеш газта и да нема ниски. после еи тръгвам от гостито и кат я запалих и по пътя бес проблем и точно преди да паркирам пред нас пак така и нема никви ниски.се е дно че зима много въздух обаче ако зима въздух то и по пътя ше ми прай чкмаци пък тя се държи нормално нито нещо ми свети загрява си и незнам ко стаа.утре на светло ше я гледам ама ся писах ако некой има желание да помогне

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Нед 06 яну 2008 0:21

при 1.3 инжекциите(поне при NZ мотора) има един маркуч дет излиза отзад надоло по блока от там се раздвоявя един отива към капака на клапаните(8мм вътр.диаметър) а другия към ено като филтър оттам през ена клапа под която има датчик и накря влиза в тръбата преди дросела.

проверяват се сичките щот навсякъде се образув конденз

Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cerber4o » Нед 06 яну 2008 11:48

моя проблем е малко по различен... месец след като зех колата пак стана почти така двигателя заработи странно и лампата светна долях само масло изхвърли го по задната част на двигателя и купето ... смених семеринг на вала и ролката поспря да хвърля гарнитура на главата и вече в които сервиз да ида не ме искат :twisted: за тфа мисля и аз да огледам мъркучите и тоя отдушник :) добре че сте я слойили тая тема :deal

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Пон 07 яну 2008 18:17

:D здрасти, и аз днес имах този проблем с излизане на масло от щеката,не съм карал Голфа няколко дни днес като го запалих и нещо ме накара да погледна под капака , видях че избива масло и веднага отворих капачката на капака на главата ,изгасих мотора извадих края на маркуча дето влиза отгоре в кутията имаше малко заледено обаче ми се стори че на полеви условия пред нас на булеварда май няма да мога да сваля този филтър да го измия и запалих пак мотора но без да слагам капачката за да излиза образуващото се налягане от там като загря мотора това се разтопи ама не знам дали утре няма пак да се заледи макар че я държах да загрее напълно
ако може някои да каже как се сваля този филтър че е тъмно вече и не се вижда добре, а един приятел ми се смее че правя свирки на прожектора :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Пон 07 яну 2008 19:56

а кажете при г2 каде се намира тая джаджа че неща да хвърлям масло през щеката :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”