аман от тоя голф :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

аман от тоя голф :)

Мнениеот lyubobg » Вто 10 авг 2004 21:18

ходих с него на море, щото рендето е на бояджия.
та ето ги проблемите:

1/държи много високи обороти на празен ход - 1500-1100 и примерно карам карам на 1-ия светофар са 1500 на другия 1100, а си бяха 900.
Гледах жилото на газта, връща се, гледах окачването му да не е натегнато онова болче, не е натегнато, аз въпреки всичко го оттегнах докрай, никаква разлика... ТЪРСЯ майстор по инжекционите, защото имам и други проблеми на ГАЗ.

2/Облегалката на седалката не мога да я мръдна - пробвах да я ритна отпред отзад и току виж онзи кран дето го въртя за да я мръдна се отпусне, ама не биде... А ако го напъна малко повече ще ми остане в ръцете. Това което се сещам е да сваля и разглобя седалката, ама ако някой е имал подобен проблем и знае по-лесно решение, знае какво да направи :wink:

BOSS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: аман от тоя голф :)

Мнениеот BOSS » Сря 11 авг 2004 0:05

Тея синдроми на газ ли ги е имало или на бензин?
Я кажи какъв точно е мотора на голфа?

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Re: аман от тоя голф :)

Мнениеот lyubobg » Сря 11 авг 2004 8:48

BOSS написа:Тея синдроми на газ ли ги е имало или на бензин?
Я кажи какъв точно е мотора на голфа?

става на газ и бензин.
мотора е КТ нещо си 1.8 ГТИ 86-та година.
На газ другия проблем е че като си я изрязал на бензин и минеш на газ известно време придърпва няма манжда вероятно.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 11 авг 2004 10:51

Има един сервиз за диафностика ако имаш ГАЗ, казва се АУТОДИКС и се намира в Хладилника, точно къде:
http://bgmaps.com/map.asp?sid=0c1fbc3e4 ... 5_13.y=191
Проблема там е че трябва да отидеш и да се запишеш за час, носи си и нов въздушен филтър. Между другото колко често си сменяш този филтър?

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 11 авг 2004 14:58

vasstop написа:Има един сервиз за диафностика ако имаш ГАЗ, казва се АУТОДИКС и се намира в Хладилника, точно къде:
http://bgmaps.com/map.asp?sid=0c1fbc3e4 ... 5_13.y=191
Проблема там е че трябва да отидеш и да се запишеш за час, носи си и нов въздушен филтър. Между другото колко често си сменяш този филтър?

точно преди 1800км е сменен.
А това прави 400км преди да тръгна за морето

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

AUTO DIKS

Мнениеот maniak » Съб 21 авг 2004 19:51

Тези Ауто Дикс са зле. Само при тях правех колите до сега.....
За голям разход 15-20 ми взимаха 4 пъти пари за реглажи, ремонти на изпарител и кво ли още не. Питам диагностика им "абе клата върви супер не може да харчи толкова, да не изтича от някъде газ" тои ми отговори "не не неможе щеше да ти мирише в купето, сигурно те лъжат по газостанциите"........... (да бе да всеки път с по 10 литра)!
Дори и не погледна че на мен винтила и пълначката са ми извън купето:)
И кво се оказа като си сменях маслото подушвам винтила и мирише яко на газ.
Отивам там и му казвам на този диагностика какво е положението и го моля да измери с уред дали наистина изтича. Той ми вика и са кво под колата ли да се навеждам !?!?!!? И това след като ми е взел 100+лв за ремонт на здрави части!!!
Аз му казах "Ами обясни ми как става и аз ще се наведа няма проблем" :) той се усети и замери. Оказа се че изтича газ.
Казаха ми да отида да си изхарча всичката газ и да дойда когато свърши. Отивам аз на следващия ден с празна бутилка и почваме ремонта. Другото момче което е по "хардуера" ( Той е доста по разбран и бачка добре ) там ме пита "ми аз са как да разбера от къде изтича като е празна!?!?"
Обясних му че колегата му е проверявал......... колегата не помнеше естествено. Пича я направи уж.... заредих и не миришеше...... взеха ми пак пари не пропуснаха ...... ама сега ми се струва че пак мирише :( ще видим по разхода.
Дано само така ми се струва че ми писна ми от тях...... дано не се наложи да ходя за рекламация пак:(
В началото работеха добре. Даже като отидеш и кафе ти правеха...... сега явно добиха популярност и се излагат яко.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Нед 22 авг 2004 0:31

Ееее момчета ще се оплакваме ли? Ми ок :) Значи, преди два дни тръгвам към една вила в село Владо Тричков, бе мамка му нещо прекъсва, няма мошност (тя ниски обороти на гас няма) и си гасне и после няма палене, бутаме пали ислед 5-7мин пак гасне и трябва пак да бутаме....как да е решавам че ще карам на бензин до там, паля на бензин първите 3мин колата работи перфектно и после същата история придърпва, няма мощност, прекъсва и като загасне няма палене. Отивам на бензиностанциа сипвам тругвам никъде не спирам едвам едвам качвам последните баири до вилатая спирам там и вече съм супер нервен блъскам псувам.....как да е сядаме ядем пием и на сутринта време за палене, жъртя ключа и тя пали все едно нишо не е ставало, викам си СУПЕР.....е да ама НЕ на половината пут пак същия номер накрая загаснах на плиска и няма палене, след около 30мин мъчение запалих и отидох в сервиз изток (където по принцип си ходя като имам проблем с двигателя) Посреща ме моя диагностик вика: "как си, какво и е пак на твойта кола" и как да след 6 часа в сервиза проверка на клапшани на газ, кабели на свещи, чукче и наковалня и тн. се оказва че чукчето и наковалнята имат проблем- оправяме го, един кабел също- оп нов, паля на бензин и кво да чуя- ми аз тая кола като я купих не звучеше толкова добре. Е хубаво де ама тва бензин пък на газ хич не пали щото от изпарителя към карбуратора газ НЯМА, клапана работи!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”