вярно ли е това за делкото?.....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

вярно ли е това за делкото?.....

Мнениеот peshonp » Нед 06 яну 2008 9:08

Та,моят проблем е,че сутрин когато е много студено запалвам без никакви ядове,като поработи малко и изведнъж угасва.После се мъча да я запаля,мъчи се,обаче си пали и се тресе...като мине температурата 60-70 градуса вече всичко се оправя.И това не е всеки път,различно време,различни температури...понякога с дни не го прави.Искам да питам това което ми казаха дали е вярно? Че на фолсксваген когато делкото се отвори,трябвало после да се вакуумира,да се затвори с вакуум или нещо такова.Защото моето делко го отваряха в един сервиз.Идеята е,че се получавал конденз и не дава хубаво тоци...не съм майстор,поне така го разбрах.И като позагрее двигателя,изпаравя конденза и готово.Искам да питам е ли е възможно това с вакумирането? :) И къде ако е..

Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cerber4o » Нед 06 яну 2008 9:28

здр братле :lol: аз не съм мн голям маистор обаче за вакум на делко никога не съм чувал ... наче аз имам ГОЛФ 2 и когато го гледах да го купувам мн яко бачкаше ... зех аз колата и я закарах на автомивка и след тфа колата прекъсваше и се оказа че капачката е пълна с вода ... пр я изсипах оставих го на слънце и го затворих няма такива проблеми с " вакумиране " :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 06 яну 2008 10:08

Тоя дето ти го е казал те е пуснал яко по пързалката mhihi Скоро не бях чувал по-голяма глупост от това :twisted:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 06 яну 2008 12:46

Теодор написа:Тоя дето ти го е казал те е пуснал яко по пързалката mhihi Скоро не бях чувал по-голяма глупост от това :twisted:

:lol: :lol: Пак хубаво, че не са го пратили да търси къде да му я напълнят с аргон, че да се намали искроотделянето! :lol:

Колега, збърши хубаво капачката и я огледай. Трябва да ляга плътно към металната основа, щракалките й да са стегнати и да няма никакви пукнатини! Дори едно съвсем леко косъмче черничко (мръсотийка в микропукнатина) да има- капачката е за смяна. Няма да струва милиони! Моята е 13 лева. Твоята 22 да е, ще си решиш много главоболия ;)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 06 яну 2008 16:07

И за ABS е 13лв преди 2м я смених :wink:

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Нед 06 яну 2008 16:09

Ами така ми казаха и аз питам,все пак не съм се юрнал да правя нещо,че и без това ми звучи странно това с вакуумирането.Значи сега чистя капачката и да видим какво ще стане :)

Потребителски аватар
dj_signal
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dj_signal » Нед 06 яну 2008 16:44

аз лично за вакум не сам чувал обаче в делкото като се износят самите уплатнения почва да пробива конденз просто опитай да направиш нещо с уплатненията... :roll:

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Нед 06 яну 2008 16:55

Чувал съм за вакум-регулатор на запалването,сигурно са ти обяснявали нещто за това?

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Нед 06 яну 2008 17:49

Погледнах си капачката.Като я извадя,под нея между металната част и между капачката има една пластмасова подложка.Капачката си има две зъбчета които влизат в тая подложка,че видях от едната страна е вече позахабена подложката и е пробита леко,дали не е от това проблема?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 06 яну 2008 19:51

Пешо, сменяй капачката стига умува.Даже и палеца, рискуваш си комутатора при пробиви в делкото.Тая пластмасова междинна капачка е защитна , да не падне нещо по-едро в зоната на Хол-сензора, няма херметизираща роля

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Нед 06 яну 2008 19:51

гледай електродите и графита посредата как са! :lol:

Потребителски аватар
babayagaaa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот babayagaaa » Нед 06 яну 2008 23:02

аз бих сменил и капачката и палеца , щото после комутатора скъп ... за всеки случай погледни и старото уплътнение ...

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 06 яну 2008 23:22

100% са ти говорили за делко което има вакуум регулатор който служи моментно изместване на аванса, На твоя мотор компютъра върши тази работа и нямаш вакууми и т.н. делкото ти е електрическо ако си с АБС двигател

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Пон 07 яну 2008 8:57

Баш с АБС двигател съм :) То и дебитомер нямам,тоя двигател моя много орязан бе :) Ама си е добре така,поне по евтино се поправя :)Ще сменя капачката,няма какво да го умувам :)Ще пиша после дали се е оправила колата или проблема си остава,дано се оправи от това,че никой не знае от какво е...

Потребителски аватар
babayagaaa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот babayagaaa » Пон 07 яну 2008 9:16

пиши после оправил ли се е проблема ... аз имах същия но с друга кола и накрая една сутрин просто не запали ... смених комутатор, капачка и палец и всичко все още е ток ;-)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”