течността за чистачките "не спира"

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Golf_2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

течността за чистачките "не спира"

Мнениеот Golf_2 » Вто 08 яну 2008 17:36

Имам следния проблем:

Лостчето за чистачките много леко да се мръдне или да ударим на дупка - не спира да изхвърля вода на предното стъкло. Спира като преместим лостчето за "бързо движение на чистачките" и внимателно превключим, така че да спрат чистачките, но удариш ли на дупка пак се включват сами!!! Разглобихме и установихме, че не се връща посредата, където няма контакт, за да не пръска нито отпред, нито отзад. Не успях да го разглобя до основи. Някоя пружина ли е изкочила или нещо друго се е прецакало? Оправя ли се или нов механизъм трябва да търся? Какво точно трябва да се смени, ако трябва да се сменя?

Друг проблем е, че отзад чистачката не мърда. За пръскане - пръска, но самата чистачка не се задейства! Предполагам, че и реотаните отзад не работят, но за тях все още не съм сигурен.

Колата е Голф 2 1,6 ЕЗ
1990г.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 08 яну 2008 18:21

нова гривна беше около 20 лв.(преди няколко години, сега трябва да е по-евтина), за задната чистачка си провери кабелите в левия маншон на капака на багажника.

Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Вто 08 яну 2008 18:29

И при мен беше така,има едно чопче което се износва и почва да прави този номер,във форума имаше теми как може да се ремонтира,но според мен няма смисъл,отваш в ауто + и си купуваш целия модул за около 30лв,аз съм с такъв вече 10 месеца и още работи нормално.А за задната чистачка си виж дали има ток до моторчето и ако има търси проблема в него,а ако не виж бушон,кабели.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”