Масло вьрху капака на ангренажа.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Масло вьрху капака на ангренажа.

Мнениеот slavi ivanov slavov » Чет 10 яну 2008 12:01

Колеги здравеите.Днес забелязах че капака на ангренажния ремьк е омаслен( не бях дигьл капака доста време). Точно от горе му е щеката за маслото,имам чувството че от там е текло.При запалено положение вдигам щеката не духа масло.Ако имате някакви предположения, да споделите.Колата е голф 3 1.6-75коня АЕА

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 10 яну 2008 12:20

След ангренажния ремък има 2 семеринга(на валовете).При мен беше от тях(Голф2).За по-сигурно смених и ремъците.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 10 яну 2008 12:22

1. Ремъците са маслоустойчиви....
2. Обиковено излиза масълце от гарнитурата на капака на клапанчетата...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 10 яну 2008 12:33

пича май имаше предвид от горе на капака не от вътре.но ако е от вътре виж семеринга на разпределителния.и си почисти добре капака след това.

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Чет 10 яну 2008 15:26

здрасти, и аз днес имах този проблем с излизане на масло от щеката,не съм карал Голфа няколко дни днес като го запалих и нещо ме накара да погледна под капака , видях че избива масло и веднага отворих капачката на капака на главата ,изгасих мотора извадих края на маркуча дето влиза отгоре в кутията имаше малко заледено обаче ми се стори че на полеви условия пред нас на булеварда май няма да мога да сваля този филтър да го измия и запалих пак мотора но без да слагам капачката за да излиза образуващото се налягане от там като загря мотора това се разтопи ама не знам дали утре няма пак да се заледи макар че я държах да загрее напълно
ако може някои да каже как се сваля този филтър , ако е само това което е на кутията на моното е ок ама има ли филтър и отдолу от кадето иджа маркуча ,че е тъмно вече и не се вижда добре, а един приятел ми се смее че правя свирки на прожектора :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

detchko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот detchko » Чет 10 яну 2008 16:41

Ами и на мен ми се е случвало чат пат. Избива от един маркуча отдушник на карера е май и отива в кутията на въздушния филтер. Понякога даже омазнява при въздушния филтер. Не се шашкай откакто стана за първи път съм минал 60 000 км. Верно не изглежда естетически добре но не мисля че е фатално.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 10 яну 2008 16:44

За това: картерният маркуч - на чист въздух

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Чет 10 яну 2008 17:09

Според мен не е нормално бре хора, да мята от там масло. Трябва да има някакьв процес трьгнал. Ми че тя тази кола ако попадне в Русия на -30 кво правим, тя ще си измята всичкото масло през щеката, сьмнявам се дядо ДОЧО като я е правил да не го е предвидил това нещо(че може и да седи на студено), колата знаиш ли кои пьт ще хване.

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Чет 10 яну 2008 17:25

И при мен се случи преди няколко дена.Почти литър изхвърли през щеката.Като се порових във форума,намерих доста теми по въпроса.Замръзва кондензът в отдушника на картера от ниските температури.И тогава налягането на маслото се вдига и избива най-често през щеката (и от там по капака на ангренажния ремък).Кондензът се увеличава,ако се кара на газ на близки разстояния.При каране на бензин може би е по-малко вероятно.Опасно е,когато не го забележиш и светне лампата на маслото.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Чет 10 яну 2008 17:39

Какво излиза значи ,смело напред и това е.

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Чет 10 яну 2008 18:25

Може би,ако се почисти ще е по-добре.Но ако се кара студена на газ,ше се образува пак.Така си мисля.Не знам и аз какво да направя.За почистване не ми се мисли сега,защото май за нашите двигатели трябва канал.Отделно е много студено.За сега,като запаля сутрин,отварям капака и поглеждам какво става...

Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cerber4o » Чет 10 яну 2008 19:59

моя губеше по 1 л на седмица и целия двигател ми беше омазан също и купето ( предната страна зад тъблото ) смених семер на вала и ролката и ся пак хвърля но по по малко от 1л за месец и мн четах за тоя отдушник ... та вече мисля че и от там може да има тъкива проблеми :cry:

Потребителски аватар
stefan_milk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefan_milk » Чет 10 яну 2008 22:29

az imah sastia problem.pod kapa4kata se obrazuva biala-kafenikava kasha.kondenza ot motora nali minava prez edno kato filtar zad motora i to se zapushva i po4ti vinagi masloto izbiva prez shtekata.svaliash i po4istvash s benzin ili neshto drugo i taka.samo prez zimata se polu4ava tova neshto

Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cerber4o » Чет 10 яну 2008 22:39

БРАТО КИРИЛИЦАТА :evil: :!: :evil: иначе благодарско за съвета

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”