Имам следният проблем изби ми масло през отвора за пръчката на маслото, колата е 1.6 75кс. АБУ '92. (без Газова уредба никога не е имала)
Днес тръгнах на работа като всеки друг път запалих колата, изчаках да позагрее докато помръдне стрелката на температурата и тръгнах. Работата ми се намира на около 3км. Като пристигнах паркирах си колицата и при слизането от колата забелязах че пред мен има диря от маско. Погледнах под колата и какво да видя тече масло от мотора

по най бързият начин отворих капачката на маслото (онази на капака на клапаните дето се сипва масалце) и спря да бъка (тече) масло от пръчката. Но друго ми направи силно впечетление при отвъртането на капачката на маслото изсъска все едно отваряш казирана напитка или бира

Всичко това се случи днес на обяд.
Преди малко свърших работа и реших да проверя как стоят нещата с колата ми.Вдигнах капака дръпнах пръчката на маслото и то си беше в нормите (което не е нормалко след като е оставило маслена диря) но това не е проблема, проблема е че като запаля колата след 5-10 сек. лампата на маслото започва да мига НО зумера не писка. Имам на представа какво означава но незнам защо свети след като масло си има според пръчката. Миселта за цялата дандания е защо е замръзнала
(следователно и запушила капачката на маслото тя има ролята на отдушник) и каде е гаранцията че няма пак да го направи но следващият пъ може да е фатален за мотора.
Може ли да е от другаде проблема!???