колеги, какви проблеми могат да станат по колата ако селеновите втулки са за смяна и въпреки това продължи да се кара? може ли да те остави някъде насред пътя? може ли да падне колело, да се изкриви нещо?
питам това защото още като купих колата и я карах при мимо за диагностика на ходовата част (хората от варна го знаят) ми казаха че те са за смяна, но оттогава вече 11 000км съм изминал и още не съм ги сменил. та се чудех дали може да стане нещо неприятно като гореизброените работи например.
евентуални проблеми свързани със селеновите втулки
Колега аз лично не знам венто да има селенови фтулки.Може би става въпрос за тампоните на преден или заден мост.Оточни по точно за къде става на въпрос.Тампоните на преден мост са два на носач , ако ти е скъсан задният има едно леко мърдане на носача като пуснес гаста или подадеш гас рязко.Хубаво е да ги смениш а не да чакаш гумата да почне да опира.Ако са на задният мос колата става много не остоичива по завоите.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
избиваш старите смело с чук а новите малко трудно влизат.
за моята взех феби оказаха се с по-голям външен диаметър и нямаше влизане.смених ги в магазина с топран от които пък едната беше яйцевидна..и нея смених (бахти как ме намразиха 3 пъти ходих омазан с мръсни втулки за подмяна
)....иииииии най-накрая най-добре на някаква преса ама чук и дръвце вършат работа...бе гъзеница е...сваляш носач ала бала
за моята взех феби оказаха се с по-голям външен диаметър и нямаше влизане.смених ги в магазина с топран от които пък едната беше яйцевидна..и нея смених (бахти как ме намразиха 3 пъти ходих омазан с мръсни втулки за подмяна

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”