Здравейте!
Отскоро имам Венто, мотор 2000 кубика и имам следния проблем:
1. При палене при студено време окло 0 градуса и по ниска след няколко секунди започва да ми мига светодиода за прегряване. След като поработи около 2-5 минути, зависи колко е студено, изгася и после запаля мотора светодиода не светва.
2. Когато карам бавно в уличките загрява, но не много бързо и вдига температура до 90 градуса, но при скорост 70 км/ч и повече температурата пада на 70 градуса.
За второто предполагам, че термостата не затваря добре.
Предварително благодаря за вашите мнения!

Проблем с охлаждането.
- ZZ_TOP
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
термостат , термо датчик на радиатора , ако вентилатора е с 2 скорости може и някоя от скоростите да ти прави проблем , пробваи 1во с термо датчика на радиатора като го даваш на късо с 1 мостче за 1ва и 2ра степен на вентилатора , ако бачка вентилатора и на 2те скорости смени 1во датчика ако и тогава несе опраи термостата . датчика е по ефтин за това
п.п : като караш с 70 км се охлажда допълнително от струята , на някои коли оптималната температура за работа на двигателя е по висока .
п.п : провери в някои магазин за части по каталог кога трябва да ти включва датчика на 1ва и кога на 2ра скорост (на каква температура )

п.п : като караш с 70 км се охлажда допълнително от струята , на някои коли оптималната температура за работа на двигателя е по висока .
п.п : провери в някои магазин за части по каталог кога трябва да ти включва датчика на 1ва и кога на 2ра скорост (на каква температура )
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен това ,което е описано в 1-ва точка на поста е тревожно, а това във 2-ра точка си е "почти нормално" за охладителна система на Голф/Венто, пък и двата проблема са в противовес.Нещо ме съмнява изрядността на сензора за температура или дефект в платката на таблото-например издухал стабилизатор ,подобен ефект съм наблюдавал при Голф-1 със светодиодна индикация за температура,палиш-мига зелено, след няколко минути светва червено( демек вече изгоряхме).То логически погледнато за няколко минути и без вода няма да прегрее , особено при тоя студ.Друго- да няма частично замръзване (тапа), антифриза как е 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”