Показания на температурен датчик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Howlett
Автомобил:
Двигател:

Показания на температурен датчик

Мнениеот Howlett » Нед 20 яну 2008 13:04

здравейте колеги , реших да си сменям темп.датчик който е на фланеца на блока и се поразрових из autodata-та и видях че дават стойности на датчика при 20 градуса - 2500-3000 ома и колкото се вдига температурата съпротивлението спада .Та реших да замеря този новия какви ще ги покаже ама нищо не показа отидох в няколко магазина и все същата.Да кажа че замервам 1-3 краче на датчика както го дават в autodata, и да попитам дали датчика е менте и не работи щом не показва нищо.Топих го във вода и пак нищо.дайте някакви идеи ако не отивам и го връщам.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 20 яну 2008 17:41

Вероятно бъркаш крачетата!При теб е двоен датчик.Ако си го представиш като квадрат с по един пин във всеки ъгъл,то единият датчик е например м/у левите горен и долен пин,а другият м/у десните горен и долен пин.Ако не се хванат така пробваш по хоризонтала ляв и десен (горни) за единия датчик и ляв и десен (долни) за другият датчик.Успех :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 20 яну 2008 17:56

Howlett, с измерване не става, брат ми! :(
Опитвал съм...
Моя е единичен, но в официалния представител за Пловдивския регион, ХААС, датчика ми струваше 27 лв. с ДДС преди 2 месеца.
Твоя едва ли ще стигне 50 лева.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”