намален дебит на бензиновата помпа след сипване на нафта
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
намален дебит на бензиновата помпа след сипване на нафта
Здравейте Преди два дена зареждам на лукоила газ и бензин. На другия ден тръгвам да паля на бензин ,но колата само върти без грам да подпали. След първоначалния шок (обикновенно пали от рас) отварям капака и ми замерисва на нафта. Отварям капачката на резевоара мирише на нафта( бях зардил за 30лв-15литра) ... Явно малоумника ми е сложил дизел вместо бензин. След 2-3 псувни източих нафтата. налях 15л бензин , но колата пак не искаше да запали. Свалих маркуча който влиза в моното, но като дадохме контакт само прокапа. Има ли някакъв лек или да тичам за нова помпа??? Досега не съм имал симптоми за изгаряне на помпата(придърпване, гаснене и др.) колата е голф 3 1,6 моно
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колата има и газ. На нея работи без проблем. Не съм объркал маркучите... Помпата шуми, но просто налягането е прекалено малко...даже и на празен ход не може да работи. Бензиновия Филтър го смених... За съжаление не взех бележка... кой да предполага че има такива главоци които слагат газ и нафта. в една кола
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Бе то датчик няма, ма наистина регулатора на налягането (чисто механичен е) е от пред. Но явно до там гориво не достигаemo-gar написа:Ми да, той датчика за налягане е отпред,...

Шанса да е замръзнала нафтата и да е отложила парафин по цедките е малък, особено ако си имал някое и друго кило бензин в резервоара.
Лесно ли ти се сваля бутилката? И ако не се свали, имаш ли достъп до над резервоара?
Утре може да ми се наложи едно ходене до София с шефа. Т.е., никой не знае кога ще се прибера.
Ако е по-навреме, да ти звънна да поразхвърляме малко?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”